İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da her yıl nüfusun yüzde 1′ göç ediyor

Ermenistan’da her yıl nüfusun yüzde 1’i göç ederken ülkenin GSYİH’sının yaklaşık yüzde 20’sinin dışarıda çalışanların gönderdiği paralardan oluştuğu açıklandı. Konu ile ilgili açıklama Uluslararası Para Fonu (IMF)’nin Ortadoğu ve Orta Asya Dairesi Başkanı Mesut Ahmet’ten geldi… Açıklamada “Ermenistan yeterince hızlı istihdam oluşturamıyor, bunun yanında özellikle Rusya’ya göç edenlerin sayısı halen yüksek seviyelerde devam ediyor. Her yıl Ermenistan nüfusunun yüzde 1’inden fazlasını oluşturan 40 bin kişi ülkeyi terk ediyor. Ülke GSYİH’sının yaklaşık yüzde 20’si işte bu göçmen işçilerin gönderdiği paralardan oluşuyor” denildi.

***
Ermenistan’da her yıl nüfusun yüzde 1’i göç ederken ülkenin GSYİH’sının yaklaşık yüzde 20’sinin dışarıda çalışanların gönderdiği paralardan oluştuğu açıklandı
Ermenistan’da her yıl 40 bin kişinin ülkeyi terk ettiği, bu sayının nüfusun yüzde 1’ine tekabül ettiği bildirildi.
Konu ile ilgili açıklama Uluslararası Para Fonu (IMF)’nin Ortadoğu ve Orta Asya Dairesi Başkanı Mesut Ahmet’ten geldi. Ahmet’in açıklamaları fonun internet sitesinde yayınlandı.
Açıklamada “Ermenistan yeterince hızlı istihdam oluşturamıyor, bunun yanında özellikle Rusya’ya göç edenlerin sayısı halen yüksek seviyelerde devam ediyor. Her yıl Ermenistan nüfusunun yüzde 1’inden fazlasını oluşturan 40 bin kişi ülkeyi terk ediyor. Ülke GSYİH’sının yaklaşık yüzde 20’si işte bu göçmen işçilerin gönderdiği paralardan oluşuyor” denildi.
Meut Ahmet’e göre, önümüzdeki yıllarda, Ermenistan’da ekonomik büyüme oranı azalacak. Bu da ülkede yeni iş yerlerinin açılması, hayat standartları ve kamu borcunun geri ödenmesini zorlaştıracak.
IMF uzmanı ayrıca Ermenistan’ın büyük jeopolitik ve coğrafi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek ülkenin ana ortağı Rusya’nın da uzun süredir yavaş büyüdüğünü söyledi. Ahmet son olarak Ermenistan’ın kamu ve özel sektörleri yönetecek kaliteli kadrolara acil ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.