İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“CHP ve HDP kendi kendilerine gelin güvey oldu

“MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “MHP’nin HDP ile aynı kulvarda yer almayacağı baştan belliydi. Buna rağmen CHP ve HDP kendi kendilerine gelin güvey olmuşlardır” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, “Kendilerini MHP üzerinden öne çıkarmaya ve lokomotif olup çekmek istedikleri siyaset trenine katar olarak eklemeye çalışanların Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçları belli olur olmaz koro halinde MHP’yi suçlamaya başladığını” belirterek “MHP’ye yönelik haksız suçlamaların nedeni, partimizin yanlış bir tutum takınması değil AKP karşısında siyasi bir blok vehmedenlerin yanlış yola sapmaları ve hedefledikleri çıkar istasyona ulaşamamalarıdır” ifadesini kullandı.( Doğru söze ne denir? Bunlar daha taze öğrenirler zamanla. HYETERT)

AK Parti ile bazı medya organlarının başından beri MHP’yi CHP ve HDP ile aynı safta ve müttefik olarak hareket etmekle suçladığını bildiren Yalçın, şu görüşleri dile getirdi:
“MHP’nin HDP ile aynı kulvarda yer almayacağı baştan belliydi. Buna rağmen CHP ve HDP kendi kendilerine gelin güvey olmuşlardır. Siyasette oyun kurmayı bilmeyip daha başından başkalarının kurduğu oyunların figüranı olanların varacağı yer bellidir.”
“Halbuki İhsanoğlu ismi şaibelere karışmamıştır”
“MHP’nin Meclis Başkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun vaktiyle CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmuş ama bu parti yeterince arkasında durmadığı için kendi tabanının tam desteğini sağlayamadığına” işaret eden Yalçın, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Peki, CHP neden Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Meclis Başkanı seçtirmeyi düşünmemiş, onu desteklememiştir? Kendisini ‘yüzde 60 sanal bloku’nun önderi gibi tanımlayan CHP, neden daha ortada fol yok yumurta yokken Tayyip Erdoğan’la görüşerek şüpheleri üzerine çeken bir ismi aday olarak belirlemiştir? Neden HDP gibi siyasette dominant aktör olmaya soyunan demokrasi havarisi kılığındaki bölücü terör örgütü temsilcilerinin taktiklerinden medet ummuştur? Halbuki Ekmeleddin İhsanoğlu ismi, şaibelere karışmamıştır. MHP de tutarlı davranarak kendi adayının arkasında sonuna kadar durmuştur.”
“MHP, bölücü terör örgütü temsilcilerinin siyaseti domine etme gayretlerini engellemiştir” ifadelerini kullanan Yalçın, “Esnemenin de asgari kuralları vardır” dedi.
(AA)

Yorumlar kapatıldı.