İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanistan yeni Ermenistan mı olacak?

Abdurrahman Erzurum / Genel Yayın Yönetmeni
Gazeteci-yazar Mensur Akgün, Rusya DevleBaşkanı Vladimir Putin’in, ‘Yunanistan’ın borçlarını üstlenebiliriz’ sözlerini AjansHaber’e yorumladı: , Putin’in Yunanistan’ın borçlarını ödeme talebinin çok akıllıca bir iş olduğunu vurguladı. Akgün, “Rusya’nın Yunanistan’ın IMF’ye olan borçlarını ödemesiyle Rusya’ya bağlı bir Yunanistan zeminini oluşturacağını düşünmüyorum. Sonuçta Rusya Yunanistan’ın bütün borçlarını ödeyecek değil. Üstlense bile Yunanistan her anlamda Rusya’ya bağlı olmayacaktır. Fakat Rusya’ya karşı bir sempati oluşur” … Putin’in borç ödeme talebi Yunanistan’ı mutlu ederse Avrupa’da bambaşka bir ortam oluşur. Rusya’nın Avrupa’daki etkisi artar. Ancak her ne olursa olsun Yunanistan, Rusya’nın boyunduruğu altına girmez.” Dedi.  

***
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ‘Yunanistan’ın borçlarını üstlenebiliriz’ sözleri dünya gündemine oturdu. Peki, Putin’in borç ödeme talebi Yunanistan tarafından karşılık bulursa ikili ilişkiler Avrupa’ya nasıl yansır?
Yunanistan’ın mali kriz sorunlarına çözüm ararken Rusya’dan sürpriz bir hamle geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Yunanistan’ın borçlarını ödeyebileceklerini söyledi. Gazeteci-yazar Mensur Akgün, Putin’in Yunanistan’ın borçlarını ödeme talebinin çok akıllıca bir iş olduğunu vurguladı. Akgün, “Rusya’nın Yunanistan’ın İMF’ye olan borçlarını ödemesiyle Rusya’ya bağlı bir Yunanistan zeminini oluşturacağını düşünmüyorum. Sonuçta Rusya Yunanistan’ın bütün borçlarını ödeyecek değil. Üstlense bile Yunanistan her anlamda Rusya’ya bağlı olmayacaktır. Fakat Rusya’ya karşı bir sempati oluşur” dedi.
Gazeteci-yazar Mensur Akgün, Rusya DevleBaşkanı Vladimir Putin’in, ‘Yunanistan’ın borçlarını üstlenebiliriz’ sözlerini AjansHaber’e yorumladı:
“DÜNYANIN GÖZÜ YUNANİSTAN’DA”
Yunanistan’da mali kriz uzun dönemdir devam ediyor. Şu aşamada Yunanistan’ın atacağı adımlar dünya ülkeleri tarafından da ciddi anlamda merak ediliyor. Dünyanın gözü Yunanistan’da diyebiliriz. Bu tablo üzerinden Putin’in Yunanistan’ın borçlarını ödeyeceğini söylemesi de düşündürücü bir hareket.
“YUNANİSTAN’IN RUSYA’YA OLAN SEMPATİSİ ARTAR”
Rusya’nın Yunanistan’ın İMF’ye olan borçlarını ödemesiyle Rusya’ya bağlı bir Yunanistan zeminini oluşturacağını düşünmüyorum. Sonuçta Rusya Yunanistan’ın bütün borçlarını ödeyecek değil. Üstlense bile Yunanistan her anlamda Rusya’ya bağlı olmayacaktır. Fakat Rusya’ya karşı bir sempati oluşur.
“RUSYA ÇOK AKILLICA BİR İŞ YAPAR”
Rusya Yunanistan’ın borçlarını ödeyecek olursa çok akıllıca bir iş yapmış olacaktır. Avrupa’nın içerisinde bir kırılmayı sağlayacaktır. Yunanistan’ın Avrupa birliğine karşı daha sağlam bir direniş göstermesine önayak olacaktır. Tabi bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini net bir şekilde bilmiyoruz. Rusya’nın Yunanistan’ın borçlarını ödemesi halinde bunun belli koşulları olacaktır ve bunlar Yunanistan tarafından nasıl karşılık bulur henüz netlik kazanmış değil.
“PUTİN’İN BORÇ ÖDEME TALEBİ YUNANİSTAN’I MUTLU EDERSE…”
Putin’in borç ödeme talebi Yunanistan’ı mutlu ederse Avrupa’da bambaşka bir ortam oluşur. Rusya’nın Avrupa’daki etkisi artar. Ancak her ne olursa olsun Yunanistan, Rusya’nın boyunduruğu altına girmez.

KAYNAK: AjansHaber

Yorumlar kapatıldı.