İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gayrimüslim öğrencilerin puanı yeniden hesaplandı

TEOG’da sular durulmuyor. Din kültürü dersinden muaf tutulan öğrencilerin sıfır aldığına yönelik iddiaları araştıran MEB, gayrimüslim öğrencilerin puanlarını yeniden hesapladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 6 gün gecikmeyle açıklandı. Bu nedenle özel okulların da kayıt takvimi yeniden belirlendi. Ancak TEOG’da sular hala durulmadı. Bu kez de din kültürü ve ahlak bilgisinden muaf tutulan öğrencilerin puanlarının yanlış hesaplandığı iddia edildi. Gayrimüslim öğrencilere bu dersin sınavından “0” verildiği, öğrencilerin en az 20 puan kaybettiği öne sürüldü.

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tüm bu iddiaları araştırmak için önceki gün geniş çaplı bir çalışma başlattı. 519 öğrenciye bu sınavdan “0” puan verildiği belirlendi. MEB, puanları yeniden hesapladı. Yeni puanlar dün akşam duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada puan değişikliğinin sınava giren diğer öğrencilerin yüzdelik dilimlerinde herhangi bir değişikliğe neden olmadığı belirtildi.
YAZILI BAŞVURU GELMEDİ
Öte yandan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin konuyla ilgili Bakanlığa herhangi bir yazılı başvuru yapılmadığını, medyada yer alan haberlerden hareketle velilerden telefonlar geldiğini söyledi. Müsteşar Tekin “MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz derhal araştırma başlattı” dedi. Tekin, öğrencilerin Bakanlık dışında yapılan açıklamalara itibar etmemesi gerektiğini belirterek “Öğrenciler, ‘takvim sarktı, kayıtlar iptal edildi, sorular iptal edildi’ gibi çok sayıda yanlış ve art niyetli açıklamalarla bugünlerde muhatap olabilirler. Lütfen bunlara itibar etmesinler” uyarısında bulundu.
TEMYİZE BAŞVURMAYACAĞIZ
Müsteşar Tekin, kamuoyunun dikkat etmesi gereken hususlardan bir tanesinin de sınav sonuçlarıyla ilgili olduğunu belirterek “Yargı kararlarının gecikmesi, bizi ciddi şekilde sıkıntıya sokuyor. Bütün sistem alt üst oluyor” dedi. İdare Mahkemesi’nin sadece 1 soruyu iptal ettiğini hatırlatan Tekin, öğrencileri daha fazla mağdur etmemek için temyiz başvurusunda bulunmadıklarını açıkladı. Tekin “Bu soruda da biz haklı olduğumuzu düşünmemize rağmen, itiraz ettiğimizde 15 günlük temyiz süresi sebebiyle mağduriyet yaşanmaması için temyiz başvurusunda da bulunmuyoruz” dedi.  (SABAH)

Yorumlar kapatıldı.