İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan protestoErmenistan: ‘Hırsızlığa hayır’cılar elektrik protestosunu sonlandırdı

© AA/ Vahram Baghdasaryan
Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki elektrik zammı kararına yönelik protestolarda önceki gün ana gruptan ayrılıp Özgürlük Meydanı’na çekilen ‘Hırsızlığa Hayır’ adlı grup oturma eylemlerini sonlandırdıklarını duyurdu… Öte yandan kentte Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve parlamento binasının da olduğu Bagramyan Caddesi’ndeki protestocular ise oturma eylemlerine devam ediyor. Buradaki göstericilerin elektrik fiyatlarıyla ilgili hükümete daha detaylı yeni teklifler hazırlayacağı belirtiliyor.

***
© AA/ Vahram Baghdasaryan
Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki elektrik zammı kararına yönelik protestolarda önceki gün ana gruptan ayrılıp Özgürlük Meydanı’na çekilen ‘Hırsızlığa Hayır’ adlı grup oturma eylemlerini sonlandırdıklarını duyurdu.
Ermenistan protesto
© AFP 2015/ KAREN MINASYAN / AFP
Erivan’daki elektrik protestolarında provokasyon uyarısı
Grup sözcülerinden Maksim Sarkisyan gazetecilere yaptığı açıklamada protestolarını sonlandırdıklarını açıkladı. Ancak Sarkisyan kararlarının nedenlerini paylaşmadı.
BAGRAMYAN’DAKİLER HÜKÜMETE YENİ TEKLİF HAZIRLIYOR
Öte yandan kentte Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve parlamento binasının da olduğu Bagramyan Caddesi’ndeki protestocular ise oturma eylemlerine devam ediyor. Buradaki göstericilerin elektrik fiyatlarıyla ilgili hükümete daha detaylı yeni teklifler hazırlayacağı belirtiliyor.
Ermenistan’daki elektrik zammı protestoları
© REUTERS/ HRANT KHACHATRYAN
Sarkisyan: Erivan’daki protestolar Rusya karşıtı değil
PROTESTOCULARDAN PROVOKATÖR VE HAİN SUÇLAMALARI
Erivan’daki protestocular arasında önceki pazar günü bir bölünme yaşanmıştı. ‘Hırsızlığa Hayır’ hareketinden protestocular polisin uyarıları ardından Bagramyan’dan Özgürlük Meydanı’na geçip, geride kalanları ‘provokatör’ olarak tanımlamıştı. Eylemlerini Bagramyan Caddesi’nde sürdürenler de ‘gidenler’ için ‘hain’ demişti.
Ermenistan elektrik zammı protesto
© AP PHOTO/ HRANT KHACHATRYA
Sarkisyan: Elektriğe yapılan zammı devlet sübvanse edecek
ZAMLI FİYATLAR 6 AYA KADAR DONDURULABİLİR
Erivan’da on gündür devam eden protestolar elektrik fiyatlarına yüzde 17’ye yakın zam yapılması kararı ardından başlamıştı. Hükümet zam kararını iptal etmese de belirlenen fiyatın haklı olup olmadığının incelenmesi için ülkenin elektrik şirketinin bir denetimden geçirilebileceğini açıkladı. Üç ila altı ay sürebileceği belirtilen denetim sırasında zammın vatandaşlara yansıtılmayacağı belirtiliyor.

Yorumlar kapatıldı.