İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımın 100. Yılında Yüzleşmeye Davet

100. Yıl Anma Etkinliklerinde İki delegasyon içinde (Soykırım Karşıtları Derneği ve Türk Halkevi delegasyonları) yer alan arkadaşlarımız duygu ve düşüncelerini adalet için mücadele perspektiflerini Sizlerle paylaşmak için, tarihi geçmişimizle yüzleşmek için düzenledikleri toplantıya Sizleri içtenlikle davet etmektedir. Türk Halkevi Delegasyonu Adına: Mustafa Korkmaz
Soykırım Karşıtları Derneği Adına: Ali Ertem
Etkinlik tarihi: 3 Temmuz 20015 Cuma Saat 19.00
Etkinlik adresi: Werrastr. 29,  60486 Frankfurt

***
1915 Soykırımının 100. Yılında, resmi devlet inkârının rezil-kepaze, Gelibolu kıyılarında karaya oturduğu gün, yani 24 Nisan 2015 tarihinde, Frankfurt’tan, Berlin’den, Londra’dan, Paris’ten Viyana’dan Ankara’dan yola koyulan bazı insanlar da yalana, iftiraya ve devletin soykırım politikasına karşı Anadolu’da ve yaşadığımız her yerde insanlık onurunu korumak, adaletin, insanlığın, ölmediğini göstermek için Ermenistan – Erivan’da, Soykırım anıtı önünde buluştular. İnkâra karşı ellerinde çiçekleri ve çelenkleri ile soykırım kurbanlarının anılarına saygıda bulundular.

Başı dik, tarihinden gelen haklılığından emin, onurlu, adalet için sonuna kadar savaşmaya kararlı Ermeni halkıyla buluştular. Adalet için, bir daha soykırımların yaşanmaması için el ele verdiler; yüreklerini birleştirdiler; çok duygulu anlar yaşadılar. Adalet için mücadelede işin ne kadar başlangıcında oluklarını fark ettiler.
Soykırım mağduru halklara, güçlüden, zorbadan yana değil, haklıdan yana hak ve adalet için mücadele edeceklerine söz verdiler.
100. Yıl Anma Etkinliklerinde İki delegasyon içinde (Soykırım Karşıtları Derneği ve Türk Halkevi delegasyonları) yer alan arkadaşlarımız duygu ve düşüncelerini adalet için mücadele perspektiflerini Sizlerle paylaşmak için, tarihi geçmişimizle yüzleşmek için düzenledikleri toplantıya Sizleri içtenlikle davet etmektedir.
Türk Halkevi Delegasyonu Adına: Mustafa Korkmaz
Soykırım Karşıtları Derneği Adına: Ali Ertem
Etkinlik tarihi: 3 Temmuz 20015 Cuma Saat 19.00
Etkinlik adresi: Werrastr. 29,  60486 Frankfurt
Posted by: “Ali Ertem” <skd@gmx.net>

Yorumlar kapatıldı.