İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özlenen Barış Notaları Batıayaz’dan Yükselecek

Saint Pierre ve Saint Paul Bayramı dolayısıyla, Rahibe Barbara ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Görevlisi – Şan Hocası Sezgin Suna koordinasyonunda düzenlenen Barış Ritüeli, geçen sene olduğu gibi bu sene de Batıayaz’daki Ermeni Kilisesi’nde gerçekleştiriliyor. Batıayaz Ermeni Kilisesi, “İnançların Ezgileriyle Barışa Doğru” sloganıyla, her dinden ve her dilden ilahileri ve şarkıları paylaşan Barış Ritüeli’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Saint Pierre ve Saint Paul Bayramı dolayısıyla bugün 17.30’da gerçekleşecek olan Mistik Müzik Festivali’ne ilişkin Barış Evi’nde ortak bir açıklama yapan, Rahibe Barbara ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Görevlisi – Şan Hocası Sezgin Suna, Piyano Öğretmeni Natalia Sovuksu’nun da destek vereceği ritüele ilişkin şu bilgiyi verdiler:
      “İlk başlarda Antakya’da yaşayan farklı inanç ve etniklerin ezgilerinden oluşan müzikal etkinliğimiz, bugün, bütün Dünya’dan ezgiler sunmaktadır. Afrika’dan davul sesleri, Güneu Amerika’dan flüt sesleri, İsrail’den barış şarkıları, batı dünyasından Beethoven’in 9. Senfonisi gibi…”
-FARKILIKLAR MÜZİKTE BİRLEŞİYOR-
      Amaçlarının, Antakya’da yaşanan manevi güzellikleri müzikle ifade etmek olduğunu dile getiren, Rahibe Barbara ve Sezgin Suna’nın ortak mesajı, ritüele ve ritüel ile birleşecek elleri işaret etti:
      “Farklılıkların bir araya gelmesi, müzikte çokseslilikle mümkün. Ancak, Antakya’da yaşayan farklı inanç ve etnik gruplar da böylesi bir güzellik oluşturmaktadır. Antakya’da yaşamış bir atamızın dediği gibi; Tanrı’nın senfonisini oluşturalım…”
-HERKES İÇİN BARIŞ-
      Her sene olduğu gibi, BARIŞ noktasında göğe yükselecek notaları paylaşacakların adresi, Samandağ Batıayaz’daki eski Ermeni Kilisesi olacak. Uzun süren restorasyonu sebebiyle kapalı tutulan Sait Pierre Kilisesi nedeniyle yaşanan bu zorunlu adres değişikliği, Kilise restorasyonu bitmesine rağmen değişmedi. Akustiği ve kapasitesi nedeniyle tercih edilen Batıayaz Ermeni Kilisesi’nde gerçekleşecek bu seneki etkinliğin bu anlamda daha büyük bir kalabalığı misafir etmesi bekleniyor.
      İşte o kalabalık için konuşan ve her dilden – her dinden paylaşacakları ezgilerin tüm Dünya ulusları için olacağına işaret eden Rahibe Barbara ve Sezgin Suna, son olarak şunları ifade ettiler:
      “Dil söyler kulak dinler, kalp söyler kainat dinler, diyen Yunus Emre’nin çok güzel ifade ettiği gibi, müzik de kalbin sesidir. Dileğimiz, söyleyeceğimiz bu çok sesli barış ezgilerini sadece kulakların değil, bütün yüreklerin ve kainatın dinlemesidir. Barış, hepimizin dileğidir. Özellikle yaşadığımız bu süreçte her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir gereksinimdir. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, bu etkinlikte herkesi mutlu etmek ve Yunus Emre ile birlikte yüreğimizden gelen bu ezgilerle bütün kainata barış getirmeyi arzuluyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.