İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanından Katolikos Patrik XIX. Nerses Bedros’un vefatına taziye

«Ermeni Katolik Kilissi Katolikos Patriği XIX. Nerses Bedros’un ölüm haberini derin bir acıyla öğrendim. Şevkli ve itibarlı ruhani, yıllarca Diasporada Ermeni değerlerinin korunması, manevi-kültürel yaşamın canlandırılması, anayurt-diaspora çok yönlü bağlarının derinleşmesi ve sıkılaşması işinde büyük bir rol oynadı.Katolikos Patrik, Ermeni Soykırımı Devlet Etkinlik Koordinasyon Komisyonu üyesi olarak, Komisyon çalışmalarının gereğince yerine getirilmesinde büyük ve verimli katılımını gösterdi. Tanınmış ruhani lider ve Ermeni halkının liyakatli evladının vefatı vesilesiyle derin taziyelerimi ifade ediyorum.».

***
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermeni Katolik Kilissi Katolikos Patriği XIX. Nerses Bedros’un vefatı münasebetiyle bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda şunlar kaydedildi.
«Ermeni Katolik Kilissi Katolikos Patriği XIX. Nerses Bedros’un ölüm haberini derin bir acıyla öğrendim.
Şevkli ve itibarlı ruhani, yıllarca Diasporada Ermeni değerlerinin korunması, manevi-kültürel yaşamın canlandırılması, anayurt-diaspora çok yönlü bağlarının derinleşmesi ve sıkılaşması işinde büyük bir rol oynadı.
Katolikos Patrik, Ermeni Soykırımı Devlet Etkinlik Koordinasyon Komisyonu üyesi olarak, Komisyon çalışmalarının gereğince yerine getirilmesinde büyük ve verimli katılımını gösterdi.
Tanınmış ruhani lider ve Ermeni halkının liyakatli evladının vefatı vesilesiyle derin taziyelerimi ifade ediyorum.».
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.