İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimder’den Hınçak Partisinin Mektubuna Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Hınçak Partisinin İstanbul Valiliğine gönderdiği mektuba tepki gösterdi. Ermenistan’da merkezi bulunan Sosyal Demokrat Hınçak Partisi, 15 Haziran 1915’de İstanbul Beyazıt Meydanında idam edilen 20 Ermeni isyancının cenazesinin defnedildiği Edirnekapı Ermeni Mezarlığındaki cenazelerinin Ermenistan’a verilmesi konusunda İstanbul Valiliğine mektup gönderdi. (Bunların da her salataya maydanoz olması, kabak tadı veriyor artık. HYETERT)

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey de olaya tepki gösterdi. Dernek binasında açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Nisan 1915 yılında yaşanan Ermeni çete isyanlarının önü alınamadığına dikkat çekerek, “Bu isyanlara öncülük eden ve milliyetçi Ermeni akımını başlatan Taşnak ve Hınçak yöneticileri, üyeleri ve bazı din adamları defalarca Osmanlı devleti yetkililerince uyarılmalarına rağmen bu isyanları örgütlemeye devam etmişlerdir. Sonuçta bu parti yöneticileri tutuklanıp o günkü mahkemelerde yargılanıp kimi serbest bırakılmış kimileri suçlu görülüp idam edilmiştir. İşte bu 20 Ermeni vatandaşımız suçlu bulunarak idam edildi. Bu vatandaşımız olan ama isyan girişimlerinde bulunan Ermeniler kendi ırkına ait olan Edirnekapı Ermeni mezarlığında inançlarına göre defnedilmişlerdir. Şimdi tam sözde Ermeni soykırımının yıldönümünde, Ermenistan’da merkezi bulunan Sosyal Demokrat Hınçak Partisi Merkez İdare Kurulu tarafından İstanbul Valiliğine mektup yazılarak, bu 20 Ermeni asıllı vatandaşımızın cenazeleri şehit saydıkları için bunların Ermenistan’a iade edilmeleri için yasal yolu soruyorlar. Bunlar bizim vatandaşlarımız olduğu için iadesi söz konusu olamaz” dedi.
Gülbey, öncelikle Türkiye Dışişleri Bakanlığının bu konuyu ele alması gerektiği, sonra İstanbul Valiliğinin bu tür art niyetli ve maksadını aşmış talebi ciddiye almaması gerektiğini, eğer iade konusunda herhangi bir girişim yapılırsa ASİMDER olarak tepkilerini her platformda göstereceklerini bu konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. – IĞDIR

Yorumlar kapatıldı.