İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Bir Yıldız Doğuyor…

Murat Nışan-Toronto

7 Haziran pazar aksamı Toronto’da Holy Trinity Ermeni Kilisesinde Gomitas’in Sanatını konu eden bir konser yer aldı. Gomitas’a ait eserlerin sergilendiği konserde genç bir soprano, Lynn Anoush Isnar, yorumu ile adeta dinleyicileri büyüledi ve duygulu anlar yaşattı. Öyle ki Gomitas Vartabet’i aramızda hissettik.

   Lynn Anoush Isnar’in okuduğu parçalar arasında Anduni (Evsiz bir göçmenin şarkisi), Ah Maral Jan Ervum em, Voh Inch Kaghtzer Pan, Tzayn dur Dzovag, Oror, Alvart Yeraz ve Anor vardı. Konser bitiminde, kiliseyi dolduran halk Lynn’i ayakta alkışladı. Kütahyalı Gomitas’i bu kadar güzel yorumluyor olmasına sebep onunla olan akrabalık ilişkisinden kaynaklandığına şüphemiz kalmadı
   Genç sopranomuz, Toronto, Canada doğumlu olup Toronto Üniversitesinin (Uof T) Faculty of Music, Bachelor of Music bölümünden mezun. Ayni zamanda Royal Conservatory of Music’s Young Artist Programını ve SongFest Art Song Program’ını (Los Angeles) da başarı ile bitirmiş bulunuyor. Halen Toronto Üniversitesinde, Jean MacPhail and Jennifer Tang ile ve Glenn Gould School at the Royal Conservatory of Music’de öğrenimine devam etmemdedir.
   On senedir Canadian Childeren’s Opera Company’sinin de üyeleri arasında. Carmen with Carmen with a Twist ve Mrs. Cratchit in a Dicken’s of a Christmas musicallerinde bas sopranolardan biri olarak rol aldı.
   Lynn Anoush Isnar soprano olarak, o güzel sesi ile herkesin gönlünde taht kurdu. Lynn’i tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.
Murat Nisan,        

Toronto.

Yorumlar kapatıldı.