İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gayri müslimlerin kızlarına talibim’

Namık Durukan – Milliyet Tel Abyad’da.
29 Mayıs 2015 tarihli bir belgede evli ve 4 çocuk babası bir IŞİD emirinin, kaçırılan Ezidi ya da diğer gayrimüslim kızlarla evlenme isteğine ilişkin başvurusunda şöyle deniliyor: “Bismillahirrahmanirrahim. Peygamber çok evlenin, hatta kıyamete kadar ümmetimiz diğer ümmetlerden çok olun demiştir. Ben Ebu Ali Davi, Rakka vilayetinin Seyfullah kitabetindenim. Kobani’nin batısında 102 noktadaki taburun emiriyim. Ben Ezidilerin ve gayrimüslümlerin kızlarına talibim. Amacım Müslümanların neslini çoğaltmaktır. Evliyim, 4 çocuğum var.”

***
IŞİD’in elinden alınan Tel Abyad’daki yönetim merkezinde Türkçe yazışmalarında yer aldığı örgüte ait evraklara ulaşıldı. 29 Mayıs tarihli bir belgede “Ben Ebu Ali Davi. Kobani’nin batısında tabur emiriyim. Ezidi kızlara talibim” yazıyor…
Tel Abyad’ın YPG’nin eline geçmesinden sonra IŞİD’in kentteki uygulamalarına ilişkin yazışma belgeleri ortaya çıktı. Tel Abyad’da faaliyet gösteren IŞİD üyelerinin büyük bölümünün Türkiye’den geldiği ve önemli kademelerde görev yaptığı ortaya çıktı. Bazı yazışma belgelerinin Türkçe olması ve Türkçe eğitim notları da ele geçirildi. IŞİD yönetimi yazışmalarında kentten kaçan Kürtlerin el konulan mallarının IŞİD emirlerine ya da evlenip buraya yerleşen IŞİD’lilere tahsis edildiği bilgileri de yer alıyor.
IŞİD’ciler Tel Abyad’ı alelacele terk ederken geride çok sayıda belge, doküman ve Kitap bıraktı. Örgütün yöneticilerinin örgüt yönetim merkezine yaptıkları bazı iç yazışma belgeleri de ele geçirildi.
29 Mayıs 2015 tarihli bir belgede evli ve 4 çocuk babası bir IŞİD emirinin, kaçırılan Ezidi ya da diğer gayrimüslim kızlarla evlenme isteğine ilişkin başvurusunda şöyle deniliyor:
“Bismillahirrahmanirrahim. Peygamber çok evlenin, hatta kıyamete kadar ümmetimiz diğer ümmetlerden çok olun demiştir. Ben Ebu Ali Davi, Rakka vilayetinin Seyfullah kitabetindenim. Kobani’nin batısında 102 noktadaki taburun emiriyim. Ben Ezidilerin ve gayrimüslümlerin kızlarına talibim. Amacım Müslümanların neslini çoğaltmaktır. Evliyim, 4 çocuğum var.”

Yorumlar kapatıldı.