İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevgi Sofrası Yeryüzü Sofrası’yla birlikte açıldı

Ramazan sofrası günlerdir direnişte olan Kamp Armen’de kuruldu. Ermenilerin kilisede ayinlerden sonra katkı amaçlı düzenledikleri ‘Siroseğan’ adı verilen Sevgi Sofrası ile Antikapitalist Müslümanların 2011 yılından bu yana ramazan iftarları için yaptığı Yeryüzü Sofrası önceki gün Kamp Armen’de birleştirildi… Antikapitalist Müslüman Hareketi’nin önde gelen isimlerinden ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık da Kamp Armen’deki Yeryüzü Sofrası’na katıldı. Eliaçık’ın, “Kamp Armen’in sevgili misafirleri, destekçileri ve dayanışmacılar bizi buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Dayanışma için, yetim hakkı için, ötekinin hakkı hukuku için Cemevi’ne gittik Alevi olduk, Diyarbakır’a gittik Kürt olduk, buraya da gelir Ermeni oluruz hiç sorun değil” şeklindeki ifadeleri direnişçiler tarafından alkışlarla karşılandı.

***
Ramazan sofrası günlerdir direnişte olan Kamp Armen’de kuruldu. Ermenilerin kilisede ayinlerden sonra katkı amaçlı düzenledikleri ‘Siroseğan’ adı verilen Sevgi Sofrası ile Antikapitalist Müslümanların 2011 yılından bu yana ramazan iftarları için yaptığı Yeryüzü Sofrası önceki gün Kamp Armen’de birleştirildi.
Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na devri hala yapılmayan öldürülen gazeteci Hrant Dink’in de kaldığı Kamp Armen Ermeni Yetimhanesi’nde önceki gün direnişin 47. günü gerçekleşti.
Ermenilerin yeryüzü sofrasına benzer bir etkinliği de hem birlik beraberlik hem de kiliseye katkı sağlamak amaçlı ayinlerden sonra düzenledikleri Siroseğan adı verilen Sevgi Sofralarıdır. Kamp Armen direnişçileri bu benzerliğe dikkat çekmek için “Siroseğan ve Yeryüzü Sofrası Kamp Armen’de” yazılı pankartı bahçeye astı. “İnanan- İnanmayan, Türk-Kürt, Alevi- Sünni, zengin- fakir, ünlü- ünsüz herkesin eşitlendiği sofra” çağrısında bulunan Antikapitalist Müslümanların sesine kulak veren onlarca kişi de iftardan 1 saat önce Kamp Armen’de toplanmaya başladı. Kampta gün boyu devam eden etkinlikler kapsamında iftar öncesi de Grup Kolan konseri vardı. Bir yanda şarkılar söylendi, halaylar çekildi, bir diğer yanda ise mercimekler yoğruldu, gazete kağıtları bahçeye serilerek getirilen iftarlıklar konuldu.
‘Ermeni de oluruz’
Antikapitalist Müslüman Hareketi’nin önde gelen isimlerinden ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık da Kamp Armen’deki Yeryüzü Sofrası’na katıldı. Eliaçık’ın, “Kamp Armen’in sevgili misafirleri, destekçileri ve dayanışmacılar bizi buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Dayanışma için, yetim hakkı için, ötekinin hakkı hukuku için Cemevi’ne gittik Alevi olduk, Diyarbakır’a gittik Kürt olduk, buraya da gelir Ermeni oluruz hiç sorun değil” şeklindeki ifadeleri direnişçiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Yorumlar kapatıldı.