İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selçuk’a 2. Piyango

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girerek kültür turizminde dev bir adım atan Selçuk, İnanç Turizmi’nin de merkezi haline gelecek hamleden olumlu sonuç aldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’nın önerisi üzerine Fener Rum Patrikhanesi, Ortodoks aleminin en önemli günlerinden biri olan 8 Mayıs Aziz Johannes Ayini’nin geçmişte olduğu gibi Selçuk’taki Saint Jean Kilisesi’nde gerçekleştirilmesi kararı aldı. Patrikhane’nin bu yoldaki kararı Patrik Barthelomous imzasıyla Selçuk Belediyesi’ne resmen bildirildi.

İncil’i yazan 4 kişiden biri olduğu kabul edilen Aziz Johannes’in (Saint Jean) ölüm yıl dönümü olarak kabul edilen 8 Mayıs’ta düzenlenen ayin bundan böyle geçmişte olduğu gibi Selçuk’taki Saint Jean Kilisesi’nde yapılacak. Son iki yıldır bizzat Fener Rum Patriği Barthelomous tarafından yönetilen ve Ortodoks cemaatinin önemli yöneticilerinin katıldığı ayinin geleneksel hale getirilmesi için girişim Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı tarafından başlatıldı. Tarihte Selçuk’un Ortodoks Dünyası’nın ‘Hac Merkezi’ olarak bilinmesini sağlayan 8 Mayıs ayinlerinin eskiden olduğu gibi Aziz Johannes’in mezarının bulunduğu yer olarak kabul edilen Saint Jean Kilisesi’nde yapılması önerisi Fener Rum Patrikhanesi tarafından sevinçle karşılandı. Patrikhanenin, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Bakıcı’nın önerisini benimsediklerini belirten resmi yazı bizzat Patrik Barthelomous tarafından imzalanarak Selçuk Belediyesi’ne gönderildi.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Patrikhane’nin kararının Selçuk’un inanç turizminin merkezi olması adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Dr. Bakıcı, tarihsel süreçte ilçenin bir hoşgörü merkezi olduğuna dikkat çekerek, bu son adımın Selçuk’un yıldızının parlamasına önemli katkı koyacağını anlatı. Selçuk Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Selçuk’un Hristiyan, özellikle de Ortodoks Dünyası’nda önemli bir yeri var. Yapılan araştırmalar neredeyse bin yıl boyunca buranın bir hac merkezi işlevi gördüğünü gösteriyor. Özel bir anlamı olan 8 Mayıs ayinlerinin eskiden olduğu gibi yine Saint Jean Kilisesi’nde yapma önerimizi Sayın Patrik düşünmeden kabul etti. Bunun sürekli hale getirilmesi yolundaki kararı da Selçuk adına son derece sevindirici bir gelişme. Efes’in başvurumuz üzerine UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilmesinin mutluluğunu yaşarken aldığımız bu haber bizi fazlasıyla sevindirdi. Bundan sonra bize düşen Selçuk’a gelen ziyaretçilerimizi kusursuz bir şekilde ağırlamak, bu cazibenin Selçuk halkına refah olarak dönmesini sağlamaktır.”

Yorumlar kapatıldı.