İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kars’ın Tarihi ile İlgili Sözleri, Ermenistan’da Gündem Oldu

Kars’taki tarihi eserlerin bir bir yok olduğu yönünde açıklamalar yapan tarihçi yazar İsa Yılmaz’ın sözleri, merkezi Erivan’da bulunan Ermeni Haber Ajansı’na haber oldu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İsa Yılmaz, “Kars’ı Ankara’dan çok Erivan’ın düşünmesi çok üzücü bir gerçektir.” dedi. Yazar İsa Yılmaz, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Kars’ın, tarihi yapısı ile film ve edebiyat dünyası için büyük bir velinimet olduğunu dile getirerek, zamana meydan okuyan tarihi yapıların ilgisiz bir halde bırakıldığını ifade etmişti.

Yılmaz, Kars’ın tarihi binalarının yok olma tehlikesi altında olduğunu kaydederek, durum böyle devam ederse yakında Kars’taki tek tarihi eserin Kars kalesi olacağını dile getirmişti.
‘Kars’ta bir Ermeni cesedi’ adlı kitabı kaleme alan İsa Yılmaz’ın açıklamaları, merkezi Erivan’da bulunan Ermeni Haber Ajansı’na haber oldu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İsa Yılmaz ise “Kars’ı Ankara’dan çok Erivan’ın düşünmesi çok üzücü bir gerçektir,” dedi. Yıkılan her binanın tarihten bir şeyler kopardığını vurgulayan Yılmaz, “Kars’ın ranta kurban edilmesi ve bunun seyredilmesi onarılmaz yaralar açıyor. Sırf şehre gelen üniversitelilere daire kiralamak için tarihi yok etmek akıl kârı değildir” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.