İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aram I: Amacımız Sis Katolikosluğunda Badarak gerçekleştirmek

Kilikya Katolikosluğunun Türkiye Anayasa Mahkemesinden talebi nettir: Sis Tarihi Katolikosluğunun iadesi… Aram I şunları kaydetti: ʺDavamız olağan bir dava değil ne de toprak iadesi için. Biz sadece bu meseleyle, kiliseye ve millete ait mülklerin talebine bir başlangıç noktası olmasını arzu ettik. Bu hukuki adımın talepkarlığımıza yeni bir güç vereceğine inanıyoruzʺ.

***
Kilikya Katolikosluğunun Türkiye Anayasa Mahkemesinden talebi nettir: Sis Tarihi Katolikosluğunun iadesi. Açıklama 19 Haziran’da Paris’te, davanın asıl amacının, yargılama sürecine ilişkin yaklaşımlarla karıştırmamak gerektiğini belirten Kilikya Katolikosu Aram I’den geldi.
Aram I’in ifadesile amaçları aynı zamanda Katolikosluk’ta dini ayin icra etmek.
Aram I şunları kaydetti:
ʺDavamız olağan bir dava değil ne de toprak iadesi için. Biz sadece bu meseleyle, kiliseye ve millete ait mülklerin talebine bir başlangıç noktası olmasını arzu ettik. Bu hukuki adımın talepkarlığımıza yeni bir güç vereceğine inanıyoruzʺ.
Kilikya Ermeni Katolikosluğunun, 28 Nisan’da Katolikosluk konut ve mülklerinin iadesi talebiyle Türkiye Anayasa Mahkemesine başvurduğunu hatırlatalım.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.