İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kapadokya’da Ayin Yöneten Barholemeos Kardeşlik Mesajı Verdi

Kapadokya’da yönettiği ayinde konuşan Fener Rum Patriği “Müslüman kardeşlerimizle İstanbul’da Ramazan Bayramını kutlayacağız” dedi. Kapadokya’da Ayin Yöneten Barholemeos Kardeşlik Mesajı Verdi. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’da pazar ayinini yönettikten kiliseden faytona binerek Nevşehir’in Kaymaklı beldesini gezdi. Yolda kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.

ÖZEL İZİNLE AYİN
Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi’nde özel izinle yaklaşık 200 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen ayinde, İncil’den çeşitli bölümler okundu, dualar edildi, ilahiler söylendi. Ayine Yunanistan’ın başkenti Atina ve İstanbul ve Kayseri den gelen konuklar katıldı. Ayin öncesinde, kiliseye gelen Ortodokslar kapı girişine hazırlanan masa üzerine mum yakıp bıraktı, bozuk para bırakarak dilek tuttu. Yaklaşık 3 saat süren ayine katılanlara, Patrik Barthelemeos tarafından şaraba bandırılmış kutsanmış ekmek parçaları da tattırıldı.

TÜRKÇE DOSTLUK BARIŞ KARDEŞLİK MESAJI
Ayinde, Bartholomeos Rumca yaptığı dua ve konuşmanın sonrasında Türkçe dostluk, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Patrik Bartholomeos şunları şöyledi: ‘burada dostluklar ve sevgiler göterilmektedir. Bunu çok takdir etmekteyiz. Patrikhanemiz ve cemaatimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Emin olabilirsiniz ki, bizimle beraber yurtdışından buralara gelen değerli misafirlerimizde son derece memnunlardır. Memleketlerine döndüklerinde Türkiye’nin iyi niyet elçileri olacaklardır. Ramazan ayının Müslüman alemine hayırlar getirmesini diliyoruz. İnşallah, 17 Temmuzda siz burada, biz Müslüman kardeşlerimizle İstanbul’da kutlayacağız.

BAŞKAN KENDİ ELLERİYLE İKRAMDA BULUNDU
Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Kaymaklı belde belediye başkanı Halit Elma ayinden sonra faytona binerek beldeyi gezdi. Gezi sırasında kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla sohbet eden, faytona alarak bir süre gezdiren Barthelemeos, çeşitli hediyelerde verdi. Faytonla belediye hizmet binasına gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Kaymaklı belde belediye başkanı Halit Elma bir süre sohbet etti. Başkan Halit Elma ziyaret sırasında beldenin adını da aldığı Dünyaca ünlü Kaymaklı kuru kaymağından bal dökerek kendi elleri ile Bartholomeos’a ikram etti.
Daha sonra günün anısına çini tabak hediye etti. Bartholomeos bölgenin tarihi ve turistlik merkezlerini ziyaret ettikten sonra yarın Kapadokya bölgesinden ayrılacak.

Yorumlar kapatıldı.