İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«HJ»: Ermenistan’ın bir sonraki cumhurbaşkanı kim olacak?

Kaynağımızın verdiği bilgiye göre; Serj Sarkisyan farklı sebeplerle Ohanyan konusunda pişman oldu ve bir sonraki cumhurbaşkanı adayı olarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Gagik Harutyunyan’ın adaylığı gözlemlenmekte. Eğer iktidar Anayasa değişiklikleriyle başarıyla başa çıkar ve parlamenter yönetim sistemine geçiş yaparsa, sembolik yetkilere sahip cumhurbaşkanını parlamento seçecek.

***
«Haykakan Jamanak» şunları yazmakta:
«İyi haber alan kaynakların iddiasına göre Savunma bakanı Seyran Ohanyan’a yönelik basında yoğunlaşan skandalın iç siyasi sebepleri de bulunmakta. Seyran Ohanyan buna göre, iktidarın Ermenistan cumhurbaşkanlığı adaylığı perspektifini kaybetmekte.
Kaynağımızın verdiği bilgiye göre; Serj Sarkisyan farklı sebeplerle Ohanyan konusunda pişman oldu ve bir sonraki cumhurbaşkanı adayı olarak Anayasa Mahkemesi Bşk. Gagik Harutyunyan’ın adaylığı gözlemlenmekte. Eğer iktidar Anayasa değişiklikleriyle başarıyla başa çıkar ve parlamenter yönetim sistemine geçiş yaparsa, sembolik yetkilere sahip cumhurbaşkanını parlamento seçecek. Bu durumda Harutyunyan, cumhurbaşkanı adayı olarak gözlemlenebilir (…)».
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.