İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kripto Ermeniler Kazandı!

Mehmed Şevket Eygi
Bu seçimin galibi hangi partidir? Kürt partisidir. Bu parti gerçekten Kürt partisi midir? Değildir. Dıştan Kürt görünen, asıl kimliği ise Kripto olan bir partidir. Meclis’e kaç Ermeni milletvekili girmiştir? Tek kimlikli üç Ermeni vatandaşımız girmiştir. Kripto Ermeni sayısını bilemem ama 40’tan az olduğunu sanmam. Biz Türkiye partisi olduk diyorlar, buna ne dersin? Samimi iseler alkışlarım. Bendeniz onların Kürt partisi olmalarına bile razıyım. Yeter ki, Ermeni partisi olmasınlar. (Ne diyelim Ermeniler kadar başınıza taş düşsün dersek ayıp olur. HYETERT)

***
Seçim neticelerine hiç şaşırmadım. Hayret, mezmum (kötü) huylardandır, hayret etmeyi sevmem.
AK Parti birinci parti olmayı devam ettiriyor ama büyük kayıp vermiştir ve tek başına iktidar olma imkanını yitirmiştir. Madalyonun bir yüzünde birinciliği yazılıdır, öteki yüzünde yenilgisi ve hezimeti.
AK Parti’nin gerilemesinin sorumluluğu kimlere aittir? Elbette ki, liderlerine idarecilerine ve onu kayıtsız şartsız destekleyenlere. Özeleştiri yapmayanlara.
Başkanlık sistemi şu anda bir hayal olmuştur.
Bu seçimin galibi hangi partidir? Kürt partisidir. Bu parti gerçekten Kürt partisi midir? Değildir. Dıştan Kürt görünen, asıl kimliği ise Kripto olan bir partidir.
Meclis’e kaç Ermeni milletvekili girmiştir? Tek kimlikli üç Ermeni vatandaşımız girmiştir. Kripto Ermeni sayısını bilemem ama 40’tan az olduğunu sanmam.
Biz Türkiye partisi olduk diyorlar, buna ne dersin? Samimi iseler alkışlarım. Bendeniz onların Kürt partisi olmalarına bile razıyım. Yeter ki, Ermeni partisi olmasınlar.
Yahu bu Ermeni işini de nereden çıkarttın, sen neler sayıklıyorsun!.. Cevap: İyi bilmediğim konuları konuşmam ve yazmam. Sen bu konuda pek cahilsin, seni muhatap alıp da tartışmam bile!..
Kripto Ermeniler Müslüman Kürtleri kullanıyor. Bu işte en çok zararlı çıkacak olanlar Sünnî Müslüman Kürtlerdir.
Ne yapsınlar?.. Uyansınlar, Müslümanlıklarını bilsinler, vazifelerini doğru dürüst yapsınlar ve kendilerini kullandırtmasınlar.
Son on beş yıl içinde ne yapılmalıydı?.. PKK terörüne karşı Şeriata taraftar dindar Kürtler teşkilatlandırılmalı, bir Kürt İslam Partisi kurulmalı, o desteklenmeli ve son seçimleri o parti kazanmalıydı.
Bugün kötü durumun ana sebepleri hangileridir?
Birincisi: Türkiyede kelle sayısı itibarıyla çoğunluğu oluşturan Sünnî Müslümanların tek bir Ümmet çatısı altında birleşik olmamalarıdır.
İkincisi: Ümmet teşkilatı olmaması, Ümmetin başında kendisine biat ve itaat edilen râşid bir lider bulunmamasıdır.
Üçüncüsü: Müslümanların çeşitli tarihî kazalar ve ârızalar dolayısıyla (istisnalar dışında) medenî kültüre sahip olmamalarıdır.
Dördüncüsü: İslamî hizmet ve vazifelerin ehliyetli, liyakatli, yüksek ahlaklı, faziletli, üstün, güçlü, vasıflı elemanlara ve kadrolara verilmemiş olmasıdır.
Beşincisi: İslamî kesimde bir sürü arivist, din sömürücüsü, ehliyetsiz, liyakatsiz köpeğin bulunması, mukaddesatımızı rant konusu yapmalarıdır.
Nurcular Kürtleri uyarıp aydınlatamaz mıydı? Onların bu işi tam olarak yapabilmeleri için öncelikle kendi aralarında birleşik, müttehid olmaları gerekir.
Sünnî tarikatlar niçin Kripto Ermenilerin, bir kısmı iki kimlikli Kürt milliyetçilerinin oyunlarını bozamadı?.. Tarikatlar halen yasaktır. Tarikatları kontrol eden, yönlendiren bir Meclis-i Meşâyih yoktur. Bu yüzden ağırlıkları yetmemiştir.
AK Parti’nin içindeki Pakradunilerin tesiri var mıdır? Olmaz olur mu?
Sünnî kesim duruma ne diyor?.. Şu birbirinden kopuk bin parçaya hizbe, fırkaya ayrılmış Sünnî kesimden mi bahs ediyorsunuz?
Sünnîler içinde din düşmanı, laikçi, Kemalist partilere, Zerdüştlere oy veren oldu mu? Cevap: Olduğu anlaşılıyor.
Bu ne demektir?.. Cevap: Sözde dindar geçinen namazını kılan bir Sünnî din düşmanlarına oy veriyor, onları destekliyorsa iş bitmiş demektir. Buyurun cenaze namazına…
AK Parti iktidarı ne gibi büyük yanlışlar yapmıştır?.. Cevap: On kadar çok büyük, ölümcül hatâsı ve günahı olmuştur.
Bunları sayar mısınız?.. Cevap: Şu anda sayamam, vakt-i merhunu gelince inşaallah yazarım.
Önemli soru: Müslümanlar bugünkü kafa ile kurtulabilir, selamete çıkabilir mi?.. Cevap: Bugünkü kafa, kültür, zihniyet ile kurtuluş olmaz. Önce kafalar değişecek, zihniyet ve kültür değişecek, büyük ıslah olacak kurtuluş ondan sonra…
AKP iktidarı zamanında bazı eski çulsuz mücahitler neler yaptılar?.. Mücahitlik pelerinini atıp bellerine müteahhit kuşağı sardılar ve malı götürdüler. Hayli rantlar yediler.
Onların rantları ve gelirleri kesilirse ne olacak? Cevap: Eski yediklerini geviş getirsin musibetler.
Müslümanlar ilk olarak ne yapsınlar?.. Adam gibi, gerçek, şuurlu, uyanık, medenî Müslüman olsunlar; Kur’ana Sünnete Şeriata İslam ahlakına sarılsınlar.
Bugünkü müzmin sıkıntılar, krizler hep böyle devam eder mi?.. Korkuyorum, bir zaman gelecek bir yerde büyük bir patlama, bir tür yanardağ indifası olacak. Bu bir savaş olabilir, büyük bir deprem olabilir, şu Gezi gibi bir kalkışma olabilir.
Yeni bir Gezi kalkışması patlak verir ve başarılı olursa ne olur?.. Türkiye Ukrayna gibi olur, Kırıma benzeyen bir bölgemiz elden gider, iç savaş çıkar.
Çok kötümser ve karamsarsın ve de abartıyorsun… Cevabım: Size iyi uykular ve kâbuslu rüyalar dilerim.
11.06.2015

Yorumlar kapatıldı.