İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakırköy CHP Oylarının Düşmesinde Kim Suçlu?

7 Haziran seçimlerinde CHP Bakırköy’de % 51 oy alması Bakırköy’de şaşkınlık yarattı. Belediyenin de halktan uzak olduğunu ve çalışanların halka kötü davrandıklarını, Başkan Kerimoğlu’nun kendi kadrosunu kurmadığını ve eski kadronun da başkanın aleyhine bir tavır sergilediğini ifade eden bazı CHP’liler, meclis üyelerini de unutmamak gerek ama en büyük hayal kırıklığı Ermeni Cemaatinin bizi arkadan vurması olduğunu ifade ederek demek ki bizdeki Ermeni Cemaati meclis üyelerinin hiçbir güçleri yokmuş, arkalarında cemaatte yokmuş, blok oyların HDP’ye gitmesi bunu gösteriyor; hâlbuki biz İstanbul 2.Bölgede 1.Sıradan adaylarını göstermiştik. Ermeni Cemaati bizi bu seçimlerde arkadan vurdular  bir dahaki seçimlerde meclis üyeliklerinde daha dikkatli olacaklar diyerek serzenişte bulunuyorlar.

***
Genel seçimlerde 30000 yakın oy kaybeden CHP’DE Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu mu? Yoksa CHP Bakırköy İlçe teşkilatı mı sorumlu?
7 Haziran seçimlerinde CHP Bakırköyde % 51 oy alması Bakırköy’de şaşkınlık yarattı.2014 Yerel seçimlerinde %69 oy alan CHP ne oldu da oylarını bu kadar düştü.
CHP Bakırköy ilçe başkanı ve ilçe teşkilatı bu seçimlerde(zaten gençlik kolu yok)az sayıdaki kadın kollarıyla bu işi götürmeye çalıştı ama olmadı. Her seferinde 5000 üyemiz var diyenler çalışmaya adam bulamadılar yalnızca Özgürlük standında yaşlı bayanlarla bu işi götürmeye çalıştılar bu da tutmadı.
CHP Genel Merkezinin almış olduğu yanlış karar yüzünden(herkes kendi memleketine gidecek milletvekili adaylarını orada destekleyecek kararı tutmadı, belediye başkanlarının gittiği her yerde adaylar seçimleri kaybettiler ya da oylar azaldı)Hâlbuki bu enerjilerini kendi bölgelerinde harcasalar sonuçlar daha farklı olurdu diye söylüyor CHP üyeleri.
CHP üyeler Ayrıca Bakırköy belediye başkanı Bülent Kerimoğlu da 2 sefer Ardahan’a gitti, İstanbul 3.Bölgede diğer ilçelerde çalışmalarda bulunması ve Bakırköy’e yeterince ilgilenmemesi de bu oy düşüşlerinde etkin bir rol oynamış gibi. Ne işin var Ardahan da başkanın diyor ilçedeki CHP’liler Başkası milletvekili seçilecek Bakırköy Belediye başkanı Ardahan’a gidiyor böyle saçma bir olay yok, Başkan Kerimoğlu Bakırköy’le yeterince ilgilenmedi diyorlar.
Belediyenin de halktan uzak olduğunu ve çalışanların halka kötü davrandıklarını Başkan Kerimoğlu’nun kendi kadrosunu kurmadığını ve eski kadronun da başkanın aleyhine bir tavır sergilediğini ifade eden bazı CHP’liler, meclis üyelerini de unutmamak gerek ama en büyük hayal kırıklığı Ermeni Cemaatinin bizi arkadan vurması olduğunu ifade ederek demek ki bizdeki Ermeni Cemaati meclis üyelerinin hiçbir güçleri yokmuş, arkalarında cemaatte yokmuş blok oyların HDP gitmesi bunu gösteriyor hâlbuki biz İstanbul 2.Bölgede 1.Sıradan adaylarını göstermiştik Ermeni Cemaati bizi bu seçimlerde arkadan vurdular bir dahaki seçimlerde meclis üyeliklerinde daha dikkatli olacaklarını diyerek serzenişte bulunuyorlar.
Meclis üyelerinin de seçimlerde yeterince çalışmadıkları çoğu etkinlikte görmediklerini ifade eden CHP üyeler çoğunu tanımıyoruz zaten diye başkana da yardımcı olmuyorlar bazı meclis üyeleri de sanki başkanın başarısız olması içinde bir tavır sergiliyorlar. Buda CHP seçmeninin gözünden kaçmıyor diyorlar.
Ayrıca İstanbul İl Örgütünü de suçlayan bazı CHP’liler saçma sapan organizasyonlar yaptılar, hafta arası sabah ya da öğlen miting mi yapılır yaptılar, Ayrıca da milletvekili adaylarına büyük tepki oluşmuş ön seçim yalanıyla sevilmeyen insanlarında kontenjandan aday yapılması hem seçmende hem de CHP’lilerin çalışmamasında önemli etkenlerden gözüktü.
Geçen Genel seçimlerde 9 milletvekili çıkaran CHP milletvekili sayısı artmasına rağmen ve İstanbul 3.Bölgede 6 belediyeye sahip olmasına rağmen yine 9 milletvekili çıkarması başarısızlık olarak gösteriliyor. Bölge dışından buralara atamayla ve önseçim diretmesiyle gelenler toplumda karşılık bulamamıştır diyor CHP’li bazı üyeler.
Bu gösteriyor ki ön seçiminde bir işe yaramadığı İstanbul 3.Bölgede görülmüştür.
Artık hesap verme ve hesaplaşma zamanıdır. Bakırköy CHP ilçe teşkilatı bir an önce kendine çeki düzen vermelidir, herkes eş başkanlık var M.sait Yücel mi burayı yönetiyor yoksa Celal Sevinç mi diye birbirine soruyorlar?
Aldığımız duyumlara göre Bakırköy CHP İlçe başkanı olmak içinde kulisler başlamış durumda adı geçenler Tülay Ateş, Ziya Dağıstanlı, Muhittin Tığlı, Oğul Aktuna, Serdal Kılavuz, Muharrem Alparslan, Mehmet Akyüz şu an için ….
BAKIRKÖY CHP’Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Yorumlar kapatıldı.