İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

3 Ermeni vekil dikkat çekti

Erivan (ANKA) – Türkiye’deki seçimin sonuçlarını ilgi ile izlenen komşu ülkelerden Ermenistan’da hem olası koalisyon hükümeti hem de üç Ermeni adayının Parlamentoya girmesi üzerinde duruyor. İki ülke arasındaki ilişkiler açısından “en kötü senaryo AK Parti-MHP koalisyonu” olarak görülürken üç partiden Ermeni milletvekilinin seçilmesini “bir ilk” olarak niteleniyor.

Ermenistan Devlet Radyosu, uzmanların seçimlerin bir “dönüş noktası” oluşturduğu, seçmenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “net bir mesaj” verdikleri yönündeki değerlendirmelerini aktardığı haberinde “Ermeni-Türk ilişkileri için en kötü senaryo, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket arasındaki bir koalisyon olur” diyor.
Bu arada, görüşleri de aktarılan bir uzman “üç farklı partiden üç Ermeni’nin milletvekili seçilmesinin görülmemiş bir gelişme” olduğunu söylerken “Üç Ermeni milletvekilinin Türk Ermeni toplumunu ilgilendiren konuları dile getirmeye çalışacaklarını, Parlamentoda Ermeni Soykırımı, Türk-Ermeni ilişkileri ile ilgili görüşmeler olursa aktif biçimde katılacakları” inancını da dile getirdi.
Buna karşın diğer bir uzman, üç Ermeni milletvekiliden beklentilerin farklı olması gerektiğini savunarak HDP‘den seçilen Garo Paylan’dan daha çok beklentinin bulunduğunu belirterek “Bu noktada Ermeni-Türk ilişkilerinde herhangi bir değişiklik getirebilecek tek güç HDP” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.