İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Bosna’da günah çıkardı

Papa Franciscus, Saraybosna’daki Asim Ferhatovic Stadyumu’nda düzenlenen ayini yönetti. Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Asim Ferhatovic Stadyumu’ndaki ayinde “Bir daha savaş olmasın” mesajı verdi. Yaklaşık 65 bin kişinin katıldığı ayini yöneten Papa Franciscus, burada yaptığı konuşmada, okunan ayetlerde birçok kez “barış” kelimesinin tekrarlandığına işaret ederek, “Barış, Tanrı’nın hediyesidir, Tanrı’nın insanlık için planıdır” dedi.

Günümüzde, barışın sağlanması için gösterilen çabaların, dünyanın birçok bölgesinde devam eden savaşlarla çatıştığını belirten Papa Franciscus, silah satabilmek için kasıtlı olarak savaş iklimi yaratan, özellikle de farklı kültür ve medeniyetler arasında çatışma çıkarmak için çabalayanların bulunduğunu öne sürdü.
Papa Franciscus, “Ancak savaş, mülteci kamplarındaki çocuklar, kadınlar ve yaşlılar demek. Savaş, insanların vatanlarını terk etmesi, evlerin, sokakların ve fabrikaların yıkılması demek. Siz bunları çok iyi biliyorsunuz. Çünkü tüm bunları burada yaşadınız. Bugün bu şehirden bir kez daha Tanrı’nın halklarının, iyi niyetli tüm erkek ve kadınların haykırışı yükseliyor: Bir daha savaş olmasın” ifadesini kullandı.
Barışın sağlanmasının tutku, sabır, tecrübe ve kararlılık gerektirdiğini vurgulayan Papa Franciscus, “Hizmetleri, kardeşlikleri, diyaloğu ve merhameti ile her gün çalışarak barış ekenler kutsanmış kişilerdir” ifadesini kullandı.
– Şehrin anahtarı verildi
Bu arada, stadyuma “papamobile” adı verilen üstü açık aracıyla gelen Papa Franciscus, burada kendisini bekleyen binlerce Katolik vatandaşı selamladı. Stadyumdaki ayin öncesinde, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç, sembolik olarak şehrin anahtarını Papa Franciscus’a takdim etti.
Ayine, büyük çoğunluğu Hırvatistan’dan gelen 65 bin Katolik katıldı.
AA

Yorumlar kapatıldı.