İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patlamayla İlgili Siyasilerden Açıklamalar

Diyarbakır’da HDP mitingindeki patlamayla ilgili CHP Kılıçdaroğlu HDP Eş Başkanı Demirtaş’ı aradığını belirtti, Cumhurbaşkanı Erdoğan, arayıp ulaşamadığını ifade etti. Davutoğlu, “Demokrasiye yapılan saldırılardır” dedi.Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’daki mitinginde en az iki ölüme neden olan patlamayla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu: Milyonlarca oy bir canın karşılığı olamaz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Diyarbakır mitingindeki patlamayı kınadı.
“Diyarbakır’da yaşanan menfur olayı kınıyor, üzüntülerimi bildiriyorum. Allah’tan yaralılar için acil şifalar diliyorum ve herkesi sükunete davet ediyorum. Unutulmasın ki milyonlarca oy bile tek bir canın karşılığı olamaz.”
Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Erdoğan: Hedef pazar gününü gölgelemek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ise ATV kanalında patlamayla ilgili şöyle konuştu:
“Yaklaşık bir saattir HDP Eş Başkanı’nı arkadaşlarıma arattırıyorum. Henüz telefonuna ulaşamadığımız için geçmiş olsun dileklerimizi iletemedik bunu da buradan belirtmek istiyorum. Saldırıdaki hedef pazar gününü gölgelemek.”
Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığından patlamayla ilgili yazılı açıklama yapıldı.
“Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nin mitingi esnasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız olduğunu derin bir teessürle öğrendim. Türkiye’de Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, demokrasimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik bu tür provokasyonlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem arz ediyor. İstikrar ve güven ortamına gölge düşürmeye yönelik her türlü girişime karşı müteyakkız durumdaki devletimizin ilgili birimleri, Diyarbakır’daki son olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı da hassasiyetle yürütmektedir. Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”
Davutoğlu: Demokrasiye saldırıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kilis’teki mitingte yaptığı konuşmada Diyarbakır’da meydana gelen patlamalara ilişkin, “Bu saldırılar demokrasiye ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan saldırılardır. Hepsini lanetliyoruz” dedi. (NV)

Yorumlar kapatıldı.