İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demirtaş: Barış Kazanacak

HDP Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamanın ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş “Büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz, sakın ola öfkenize yenilmeyin. Biz kazanacağız, barış kazanacak. Metanetinizi kutluyorum” dedi. HDP Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamanın ardından, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yaptı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır binası önünde yapılan açıklamada DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel’in ardından söz alan Demirtaş şöyle konuştu:
“Ele ele verip omuz omuza verip çıkmayı başaracağız.
“Elbet bu yürüyüşü durdurmak isteyecekler. Her yerde bizi can evimizden vurmaya çalıştılar. Bizim ihtiyacımız olan şey barıştır. Bu ülkede barışı sağlayacağız. O barış bu ülkeye gelecek. Ve o barışı sizler sağlayacaksınız.
“Bugün patlamanın olduğu saatten bu yana Türkiye’nin dört bir yanından, Karadeniz’den, Akdeniz’den bizi aradılar. Yok etmeye çalıştıkları bu işte. Yüreği barış için atan herkesin gönlü bizimle.
“Disiplinle resmi sonuç alınıncaya kadar taviz vermeden çalışacağız. Sakın ola ki partinin açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar etmeyin.
“Ortaya çıkaracağımız zafer Türkiye’ye nefes aldıracaklardır. Bu meydandan birazdan dağılacağız. Diyarbakır’ın her sokağında aynı sükunetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. HDP bu tür küçük oyunlara düşecek bir parti değil.
“İstasyon Meydanında yüzbinlerce insan izdihamla birbirini ezsin istediler. İncelensin arkasında kimler var ortaya çıksın istiyoruz. Şu yaptı bu yaptı demiyoruz ama bunun bir saldırı olduğu netleşirse ve kimler tarafından düzenlendiği netleşirse Türkiye’nin önü açılır. Bu tür saldırıların faili meçhul kalmaması lazım.
“Emin olun doğru yoldayız, insanlık mücadelesi için alanlardayız. Sadece kendimiz için değil bütün Türkiye rahat nefes alsın diye yollardayız. Halkın haklının ve vicdanın sesiyiz o nedenle bu kadar öfkeliler.
“Büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz, sakın ola öfkenize yenilmeyin. Kampanyayı biz yönetiyoruz.
“Biz kazanacağız, barış kazanacak. Metanetinizi kutluyorum.” (ÇT/AS)

Yorumlar kapatıldı.