İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: NY Times, Her Yerin Gazete Olsa Ne Yazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden New York Times gazetesini hedef aldığı konuşmasında “Şimdi gözünü bize dikmişler. Yahu her yerin gazete olsa her yerinden kin aksa ne yazar” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin’deki konuşmasında yeniden New York Times gazetesini hedef aldı. Erdoğan şöyle konuştu: “New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit’e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes’in idamını aynı şekilde duyurmuştu. Özal’ın ölümün bin bir hakaretle haber yapmıştı. “Şimdi gözünü bize dikmişler. Yahu her yerin gazete olsa her yerinden kin aksa ne yazar. Biz kefenimizi giymişiz bu yola böyle çıkmışız.

Bizi Menderes’in akıbetiyle Mursi’nin akıbetiyle tehdit edenlerin aklı nerenden aldığını görüyor musunuz.” (EA)

Ne olmuştu?
New York Times gazetesinin yazı işleri kurulu, 23 Mayıs baskısında Türkiye’de yaşanan son gelişmelerle ilgili “Türkiye üzerindeki kara bulutlar” başlıklı bir yazı yayımlamıştı.
NYT: Demokrasiye atılan tokat
Yazıda Erdoğan’ın Mursi’nin idam haberiyle ilgili Doğan Medya grubunu hedef alması “demokrasiye atılmış bir tokat” olarak nitelendirilmişti.
Yazı “Türkiye geçmişte de çetin siyasi kampanyalar görmüştü. Ama bu seferki özellikle tehlikeli ve atmosfer alışılmadık biçimde karanlık ve korku verici. Sayın Erdoğan doğruyu söyleyenlere karşı giderek hasmane bir tavır takınıyor gibi. ABD ve Türkiye’nin diğer NATO müttefikleri, onu bu yıkıcı yoldan geri döndürmeye çalışmalı” paragrafıyla sona ermişti.
Erdoğan: Kimsin sen, haddini bil!
Yazının yayımlanmasının ardından Erdoğan 25 Mayıs’ta Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) düzenlediği paneldeki konuşmasında NY Times’a “Sen kimsin, haddini bil” diye cevap verdi.
NYT: Erdoğan baş basın eleştirmeni
NY Times da bunun üzerine Gazete “Türk Cumhurbaşkanı’na göre New York’tan eleştiri basıma uygun değil’’ başlıklı yazısında, “Başbakanlık ofisinden yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta da yeni ve resmi olmayan bir rol üstlenmiş gibi görünüyor: Türkiye’nin baş basın eleştirmeni’’ diye yazdı.
Erdoğan: NY Times denen paçavra
Erdoğan da İstanbul’un Osmanlı Devleti tarafından alınışının 562. yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada “ABD’de New York Times diye paçavra var” demiş ve “Bu gazete bugün bizim için söylediklerinin, yazdıklarının benzerlerini 1896’da Sultan Abdülhamit için yazıyordu” diye devam etmişti. 

Yorumlar kapatıldı.