İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Brezilya, Ermeni Soykırımı’nı tanıyan tasarıyı parlamentoya sundu

Tasarı kabul edilirse Brezilya, Soykırımı resmen tanıyan 24. ülke olacak. Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan kanun tasarısı Brezilya Federal Parlamentosu’na sunuldu. Kabul edilmesi halinde Brezilya, Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan 24. ülke olacak.

26 Mayıs’ta senatörler Aloizio Nunes, Fereira Filio ve Jose Serra’nın parlamentoya sunduğu kanun tasarısında, “Brezilya, 100. yıldönümü 24 Nisan 2015’te anılan Ermeni Soykırımı’nı tanıdığını belirtiyor, soykırım kurbanlarına saygılarını sunuyor, Brezilya’da yaşayan Ermeni göçmenlerin ülkemizin ekonomi, sosyal ve kültürel alanındaki katkıları önemsiyor ve soykırımların tekrar edilmemesi için unutulmaması gerektiğinin altını çiziyor” ifadeleri kullanıldı.
Agos’ta yer alan habere göre Brezilya’daki Ermeni Ulusal Komitesi Başkanı James Onnig Tamdjian, tasarıyla ilgili yaptığı açıklamada senatörlere destekleri için teşekkür etti ve “Umarız yakın zamanda tasarı kabul edilecek ve Brezilya’daki tüm Ermeniler için tarihi bir karar olacak” dedi. Kanun tasarısıyla ilgili bir açıklama da Ermenistan’dan geldi. Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, “Brezilya’nın soykırımı tanımasının, uluslararası alanda soykırımın ve insanlığa karşı suçların önlenmesi için büyük bir adım olacağını” söyledi.
Demokrat Haber

Yorumlar kapatıldı.