İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gökçek ırkçılıkta sınır tanımadı: HDP, Ermeni mitingi yapıyor

Ankara Büyükşehir Başkanlığı dışında her işle iştigal eden Melih Gökçek, bu kez İstanbul’daki HDP mitingi için konuştu. Melih Gökçek, HDP’nin mitingine gitmeme çağrısı yaparken ırkçılığın ve akıl dışılığın sınırlarını zorladı. Gökçek Avrupa ve Ermenistan’dan 150 – 200 arası Ermeni’nin İstanbul’a geldiğini söyledi. Gökçek, “İnşallah bunların sayıları çıkarılır ve bu millete isim isim zikredilir. Bunların bu mitingde ne işleri var? Çünkü bunlar Ermenistan’ın kurtuluş mitingi olarak görüyorlar. Bizi izleyen Kürt kardeşlerim bu mitinge gitmeyin. (Bizce sınırları zorlama yok. Adam (!) kişiliğinin gereğini yapıyor. Irkçı ve yabancı düşmanı (xenophobia). HYETERT)

 Çünkü bu Kürt mitingi değil, Ermeni mitingi. Gazeteciler bizi dinliyor; yarın gidip sorsunlar. Bunlar sadece miting için geldiler. Bütün Kürt kardeşlerim bunu bilsin; bu Ermeni mitingi. Ama sonuna kadar Kürt lafı kullanılacak” dedi.

“Ermenistan neyden kurtuluyor?”, “Melih Gökçek Türkiye’nin komşularından birinin Ermenistan olduğunun farkında mı?”, “Komşu bir ülkeden insanların Türkiye’ye yasal yollardan gelmesinin nasıl bir sakıncası var?” gibi sorular ortada dururken, Melih Gökçek’in robot ya da dinazor heykelleri dikmek dışında kalan vakitlerinde zehir hafiyelik mi oynadığı sorusu da yanıtlanmayı bekliyor.

Yorumlar kapatıldı.