İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Brezilya’dan Ermeni Soykırımı kararı

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Brezilya Federal Senatosu, 1915 Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan karar tasarısını onayladı. Senato’nun kararı Ermenistan’da memnuniyetle karşılandı.  Brezilya Federal Senatosu, 1915 Ermeni Soykırımı’na ilişkin olarak sunulan karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti. Senato’nun Dış İlişkiler ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Senatör Aloizio Nunez Fereira Filio ve Senatör Jose Sera tarafından hazırlanan 550/2015 numaralı tasarıda, Senato’nun 24 Nisan 2015’te yüzüncü yıldönümü anılan 1915 Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıdığı ve kabul ettiği vurgulandı.

Oybirliğiyle onaylanan tasarıda, Senato’nun, Soykırım kurbanlarını saygıyla andığı belirtilirken, 1915 Ermeni Soykırımı sürecinde hayatta kalarak Brezilya’ya zorunlu olarak göç etmiş olan Ermenilerin ve varislerinin ülke ekonomisine, sosyal ve kültürel alandaki kalkınmasına sunmuş oldukları katkıların takdirle karşılandığı ifade edildi. Tasarıda, soykırım suçunun tekrarlanmaması için soykırımların unutulmaması gerektiği vurgulandı.

KARAR ERMENİSTAN’DA MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
1915 Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan ve Brezilya Federal Senatosu’nda kabul edilen karar tasarısı, Ermenistan’da memnuniyetle karşılandı. Ermenistan’ın başkenti Yerevan merkezli Armenpress Ajansı’nın haberine göre, tasarıya ilişkin olarak açıklamada bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bakan Nalbandyan açıklamasında, Ermeni Soykırımı’nın uluslararası tanınma sürecinin değişmeyen bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, kabul edilen tasarıyla, soykırımların ve insanlığa karşı yeni suçların işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak gösterilen uluslararası çaba doğrultusunda Brezilya’nın önemli bir adım attığını kaydetti.
Demokrat Haber

Yorumlar kapatıldı.