İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Sonsuza kadar arkadaşız!’

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bu sene 60’ıncı defa yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nın birincisi İsveç oldu. Måns Zelmerlöw’ün seslendirdiği Heroes şarkısı 365 puanla birinci geldi. Puanlamalarda nihayet anne kadar heyecanın dorukta olduğu bu yılki yarışmaya barış mesajları da damga vurdu. Türkiye’nin önceki sene olduğu gibi bu sene da katılmadığı yarışmada her sene geleneksel olarak hazırlanan videolarda Ermenistan ve Türkiye arasında buzları eritmeye yönelik de bir mesaj vardı. Türkiye’den bir kağıda Ermenice ‘Sonsuza kadar Arkadaşız’ yazan Yakup adlı genç kağıdını uçak yapıp uçurdu. Ermenistan’dan yakalayan arkadaşı ise mesajın Türkçe’sinin altında Ermenistan ve Türkiye bayraklarıyla yazılı olduğu kağıdı açıp gösterdi.

***
Eurovision için hazırlanan videoda yarışmaya bu sene katılmayan Türkiye’den bir genç içinde Ermenice ‘Sonsuza kadar Arkadaşız’ yazılı kağıdı uçak yapıp Ermenistan’a yolladı.
Avusturya’nın başkenti Viyana’da bu sene 60’ıncı defa yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nın birincisi İsveç oldu. Måns Zelmerlöw’ün seslendirdiği Heroes şarkısı 365 puanla birinci geldi. Puanlamalarda nihayet anne kadar heyecanın dorukta olduğu bu yılki yarışmaya barış mesajları da damga vurdu. Türkiye’nin önceki sene olduğu gibi bu sene da katılmadığı yarışmada her sene geleneksel olarak hazırlanan videolarda Ermenistan ve Türkiye arasında buzları eritmeye yönelik de bir mesaj vardı. Türkiye’den bir kağıda Ermenice ‘Sonsuza kadar Arkadaşız’ yazan Yakup adlı genç kağıdını uçak yapıp uçurdu. Ermenistan’dan yakalayan arkadaşı içe mesajın Türkçe’sinin altında Ermenistan ve Türkiye bayraklarıyla yazılı olduğu kağıdı açıp gösterdi.
Son anda düş kırıklığı
Almanya ve hane sahibi Avusturya’nın sıfır puan aldığı yarışmada İsveç ile Rusya burun buruna yarıştı. Uzun zaman Rusya’nın önde götürdüğü yarışmada nihayet ülkelerden gelen tam puanlarla İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow’un seslendirdiği “Hereos” adlı şarkısı 365 puan alarak birinci olmayı başardı. İsveç’e nihayet anda kazandıran ise tekrar Kuzey Avrupalı İngiltere’nin oyları oldu.
Oylamaların başlangıcında Polina Gagarina’nın ‘A Million Voices’ şarkısıyla ipi göğüsleyen Rusya, 303 puanda kaldı.
Elnur 12’nci
Türkiye’de ‘O Ses Türkiye’nin şampiyonu olan ve yarışmaya hem Azerbaycan hem Türkiye için katıldığını açıklayan Elnur Eurovision’dan niyetinde olduğunu alamadı ve 12’nci oldu. Gece boyuncu Elnur için oy çağrısında mevcut bulunan Ebru Gündeş ise, sonuçlar açıklandıktan akabinde “Sen bizim hâlâ şampiyonumuzsun” notuyla Instagram’dan yarışmacısına moral verdi. Elnur ise yarışmanın ardından paylaştığı Instagram mesajında Azerice ‘Yaxshiki varsınız’ (iyi ki varsınız) diyerek herkese teşekkür etti.
Engel tanımayan yarışmacı
Polonya’yı Eurovision Şarkı Yarışması’nda, bir kaza neticesi tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Monika Kuszynska temsil etti. dokuz sene evvel yürüme yeteneğini kaymeden 35 yaşındaki Kuszynska, “Hayatta ağır bir sınavdan geçsek de cesaretimizi ve yaşama sevincimizi kaybetmemeliyiz. Geçirdiğim kazadan bu yana , şarkı söylemeyi görev edindim” söylemişti .
Şarkının ismi değiştirilmişti
Ermenistan’ın yarışmaya katıldığı şarkının ‘Don’t Deny’ (İnkar Etme) olan ismi sözde soykırıma gönderme yapmış olduğu  ve çok politik olduğu sebebiyle değiştirilmişti. Azeri ve Türkiye kökenli hayranların tepkileri neticesi alınan kararın ardından, Ermenistan ekibi şarkılarının ismini “Face the Shadow” (Gölgeyle Yüzleş) yapmıştı. 

‘Sonsuza kadar arkadaşız!’

Yorumlar kapatıldı.