İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Sanctuaire de Lisieux” Kilisesinde, 1915’in 100. yılı için ayin yapıldı.

Ohannes Conkar 
Ermeni soykırımın 100. yılı etkinliklerinde Lisieux’de, Fransa Ermenistan büyük elçisi VIGUEN TCHITETCHIAN, Fransa daki Ermeni katoliklerin piskoposu JEAN TEYROUZ ve hatchkar sergisiyle PATRICK DONABEDIAN ve epey kalabalık halk ve  Alfortville’den Ermeni bir Koro’da eşlik etti. Ayin çok güzel geçti, gerek katılımların fazla olması dolayısıyla bu kiliseye inanç ile gelenlerin hastalıklarından kurtulduğu bir yer olması özelliğine de sahip. Engellilerin çok olması da bu inançların doğru olduğunun bir kanıtı.
Notre-Dame gibi olmasa da kilisenin büyüklüğü, ve çevresi görünmeye değer. Kilisenin arka kısmında sevgili Hisus’umuzun İncil’de yazıldığı gibi, çeşitli figürlerde şakirtleri ile birlikte heykellerinin olması ve kilisenin altında küçük bir kilise olması, burayı Sainte Thérèse adanması, ayrıca anne ve babasının resimlerinin yazılı olması görsel güzelliği görünmeye değer.
Ayini piscopos JEAN TEYROUZ yönetti. Bazı bölümleri halkın katılımıyla okundu dualar. Katılıma Fransız’lar olduğu kadar, turistlerde çok ilgi gösterdi. Çok sayıda turistin olması doğal. Türkiye’de ise bu gibi kiliseleri top atışıyla yıkıldı. Anadolu’da bir kilise bırakılmadı.
Burası Paris’e 220 km. uzakta olmasına rağmen çok ziyaret edilen kilise.
AISSOR HARIAV (Jésus est ressuscité) Chant interprété par une chorale arménienne dirigée par Antoine Kéchichian. (Antoine Kéchichian Ermeni korosunu yönetti.)
Dualarda Ermeni Génocide’in 100. yılının olması bir çok kere tekrarlandı ve okundu.
Kilise’ye ait çeşitli hediyelik eşya da satışa sunulmuş butik de.
Ohannes Conkar
Fotoğraflar : Ohannes Conkar
Posted by: Ohannis Conkar <kanunlarinkalbi@gmail.com>

________________________________________


Kilise’ye ait çeşitli hediyelik eşya da satışa sunulmuş butik de.
__._,_.___Fotoğraflar: Ohannes Conkar

Attachment(s) from Ohannis Conkar 
Posted by: Ohannis Conkar <kanunlarinkalbi@gmail.com>


________________________________________

Yorumlar kapatıldı.