İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ECP’li milletvekili: İran gazını Avrupa’ya taşımak için en iyi güzergah Ermenistan

İran gazını Avrupa’ya taşımak için en iyi güzergah Ermenistan. Beyanat bugün 19 Mayıs’ta düzenlenen basın toplantısında Ermenistan Cumhuriyetçi Parti milletvekili Vahram Mkrtçyan’dan geldi. Milletvekili, İran’a karşı yaptırımların kaldırılması sonrasında bölgede oluşacak yeni jeopolitik durumun Ermenistan’ı  da etkileyeceğini belirtti.

Milletvekili şunları kaydetti:
 ″Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan zamanında Ermenistan’ın tutumunu ifade etti. Mart sonunda Çin’e yaptığı ziyarette Çin’li işadamlarına İran-Ermenistan Demiryolu inşaatına yatırımda bulunmaları çağrısında bulundu. Kısa bir süre önce cumhurbaşkanı Avrasya Yüksek Ekonomi Konseyi oturumunda Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve İran arasında işbirliğinin genişletilmesi gerekliliğine ilişkin duyuruda bulundu ve AEB’nin Güneydoğu Asya ve İran Körfezini birbirine bağlayan altyapıya dikkat çekti.
İran gazını Avrupa’ya götürecek olası güzergahlara   baktığımızda en olası yol Ermenistan’dır. İran ve Türkiye arasındaki görüş farklılıkları yanısıra Azerbaycan’la  etnik meselelerde İran’ın komplike ilişkileri bilinmekte. Bu eğer İran bizim için Asya’ya bir pencereyse biz de İran için Avrupa yönünde pencere olabiliriz anlamına gelmekte″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.