İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora manastır için AİHM’ye kadar gidecek

Ermeni Apostolik Kilisesi’nin iki kutsal makamından biri olan Kilikya Katolikosluğu, Adana’daki Kilikya Manastırı’nın iadesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gitmeyi de düşünüyor…New York Times gazetesine konuşan Katolikos I. Aram, nisan ayında iade için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurulmasını “Bu hukuki ilk adım. Bütün kiliselerin, manastırların, kiliseye ait taşınmazların ve nihayet kişisel malların iadesinin talebi gelecek. Adım adım ilerlemeliyiz” dedi

***
Ermeni Apostolik Kilisesi’nin iki kutsal makamından biri olan Kilikya Katolikosluğu, Adana’daki Kilikya Manastırı’nın iadesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gitmeyi de düşünüyor.
Diaspora manastır için AİHM’ye kadar gidecek
 New York Times gazetesine konuşan Katolikos I. Aram, nisan ayında iade için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurulmasını “Bu hukuki ilk adım. Bütün kiliselerin, manastırların, kiliseye ait taşınmazların ve nihayet kişisel malların iadesinin talebi gelecek. Adım adım ilerlemeliyiz” dedi. Dava için çalışan, aralarında Türkiye’den hukukçuların da bulunduğu 30 kişilik ekibin lideri Profesör Payam Akhavan, AYM davayı reddederse AİHM’ye gidileceğini açıkladı.

Yorumlar kapatıldı.