İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP, Ermeni cemaati ile buluştu; destek sözü aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ile İstanbul 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Selina Doğan, Ermeni cemaati ile bir araya geldi. Ermeni cemaatinin önde gelenleri Ermeni kadın avukat Selina Doğan’ı aday gösteren CHP’yi desteklediklerini açıkladı. CHP diğer tüm azınlıkların temsilcileriyle de Cumartesi günü bir araya gelecek… Selina Doğan ise kendisinin de Ermeni olduğunu anımsatarak “Artık bundan sonra Ankara’da sorunlarınızı yakından takip edecek birisi var” dedi.
***
CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ile İstanbul 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Selina Doğan, Ermeni cemaati ile bir araya geldi. Ermeni cemaatinin önde gelenleri Ermeni kadın avukat Selina Doğan’ı aday gösteren CHP’yi desteklediklerini açıkladı. CHP diğer tüm azınlıkların temsilcileriyle de Cumartesi günü bir araya gelecek.
Hülya Karabağlı
20 Mayıs 2015
Ermeni cemaatinden CHP’ye destek geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ile İstanbul 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Selina Doğan’la bir araya gelen İstanbul’daki Ermeni cemaatinin önde gelenleri CHP’ye oy vereceklerini açıkladı.
Berberoğlu ile Doğan, Samatya’daki Surp Kevork Kilisesi Vakfı’nda dün akşam cemaatle bir araya geldi. Toplantıya Vakfın Onursal Başkanı Melkon Karaköse ve vakıf yöneticileri, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın, Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nuran Çetinkaya ile birlikte İstanbul’daki Ermeni cemaatinin önde gelen isimleri ve çok sayıda Ermeni vatandaş katıldı. Toplantıya Samatyalılar büyük ilgi gösterdi.
chp
Erdoğan düşman yaratıyor
Toplantıda konuşan Berberoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kendisine düşman yaratma” stratejisi izleyerek Türkiye’nin gerçek sorunlarının tartışılmasını engellediğini söyledi. CHP’nin bu oyuna gelmeyerek Erdoğan’ı muhatap almadığını belirten Berberoğlu, “Bizim söylemimiz toplumda karşılık buldu ve oy oranımız yüzde 30’lara dayandı” dedi.
Berberoğlu, “azınlık” ifadesini kullanmayı sevmediğini, Ermenilerin bu topraklarda yaşayan diğer halklar gibi asli unsur olduğunu belirterek etnik kimlik siyasetinin insanları ötekileştirdiğini ve birbirine düşman ettiğini söyledi.
CHP daha özgürlükçü
Selina Doğan ise kendisinin de Ermeni olduğunu anımsatarak “Artık bundan sonra Ankara’da sorunlarınızı yakından takip edecek birisi var” dedi. Adaylığının ardından kendisine bazı eleştiriler getirildiğini belirten Doğan, “Benim artık kendim olmayacağıma yönelik tereddütler var. Şu ana kadar partimden bu konuda hiçbir yönlendirme ve baskı görmedim. Hiçbir olumsuzluk da yaşamadım” diye konuştu.
Doğan, CHP’de bir değişim yaşandığını, kendisinin ve başka etnik unsurlardan adayların gösterilmesinin de CHP’nin bundan sonra daha özgürlükçü bir politika izleyeceği anlamına geldiğini söyledi.
chp 2
Cemaat olarak CHP’yi destekleyeceğiz
Ermeni cemaati adına konuşan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın da “Selina bizim kızımız ve Ankara’da bizim sesimiz olacak. Kendisi yüzde 100 seçilecek ama biz ‘nasıl olsa seçilecek’ diye çalışmamamız olmaz. Biz yüzde 200 çalışacağız. Ermeni cemaati olarak kızımızı destekleyeceğiz” diye konuştu.
Müzakere değil teslimiyet
Cemaatten, Kürt sorunu ve çözüm sürecine ilişkin gelen bir soru üzerine Berberoğlu, şöyle konuştu:
“Sorunun çözüm yeri Meclis’tir. Şu anda yürüyen sürece baktığımızda İmralı’da görüşme yapanlar, HDP Eşbaşkanları ve MİT dışında ne konuşulduğunu kim biliyor. 2,5 yıldır süreç devam ediyor. Hangi demokratik adım atıldı? Sadece taraflar birbirlerine karışmıyorlar ve çözümsüzlükte anlaştılar. AKP’nin olduğu kadar HDP’nin de işine yarıyor bu durum. HDP de AKP’ye benzemeye başladı. Bir görüşme ve müzakere durumu yok bir teslimiyet durumu” ver.
Doğan da aynı soruya Kürt sorununun çözümü için CHP olarak Hakikatleri Araştırma Komisyonu, Toplumsal Mutabakat Komisyonu gibi önerilerinin olduğunu ve sorunu güvenlikçi değil barışçıl yaklaşımlarla çözeceklerini söyledi. (Ankara – ZETE)

Yorumlar kapatıldı.