İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YEPP, Ermeni Soykırımını tanıyan bir Tasarı kabul etti

14-16 Mayıs’ta Portekiz’de Avrupa Halk Partisi (EPP) Gençlik Teşkilatı (YEPP) 10. Kongresinde Ermeniler, Pontus Yunanlıları ve Süryani soykırımlarını tanıyan ve kınayan bir tasarı kabul edildi…«EPP Gençlik Kolu AB’ye, Avrupa Konseyi üye ülkeler yanı sıra  uluslararası kuruluşlara  Ermeniler, Pontus Yunanlıları ve Süryani soykırımları kurbanları hatırasına tanınması ve tarihi realitenin restorasyonu çağrısında bulundu. Tüm ilgili taraflar Ermeniler, Yunanlılar ve Süryanilerin soykırımını tanımakta ve 24 Nisan’ı Ermeni Soykırımı, 19 Mayıs’ı Pontus Yunanlıları Soykırımı anma günleri olarak kabul etmektedir.

***
14-16 Mayıs’ta Portekiz’de Avrupa Halk Partisi (EPP) Gençlik Teşlikatı (YEPP) 10. Kongresinde Ermeniler, Pontus Yunanlıları ve Süryani soykırımlarını tanıyan ve kınayan bir tasarı kabul edildi.
Belgede şunlar ifade edilmekte:
«EPP Gençlik Kolu AB’ye, Avrupa Konseyi üye ülkeler yanı sıra  uluslararası kuruluşlara  Ermeniler, Pontus Yunanlıları ve Süryani soykırımları kurbanları hatırasına tanınması ve tarihi realitenin restorasyonu çağrısında bulundu. Tüm ilgili taraflar Ermeniler, Yunanlılar ve Süryanilerin soykırımını tanımakta ve 24 Nisan’ı Ermeni Soykırımı, 19 Mayıs’ı Pontus Yunanlıları Soykırımı anma günleri olarak kabul etmektedir.
YEPP 10. Kongresine aralarında Ermenistan Cumhuriyetçi Parti Gençlik Teşkilatı Bşk. Karen Avagyan ve beraberindeki heyet te olmak üzere 40’ı aşkın ülkeden 250’yi aşkın genç lider  katılmakta.
Avagyan verdiği bilgide Soykırımın tanınmasına ilişkin Tasarıyı aralarında henüz Soykırımını kabul etmeyen ülkeler de dahil olmak üzere, tüm üye ülkelerce oybirliğiyle kabul edildiğini belirtti.
«Değişen Dünyada Daha Güçlü Avrupa İçin» genel başlığıyla gerçekleşen YEPP 10. Kongresinde, dünyadaki global gerçekler ve tehditler dikkat merkezinde bulunmakta.
EPPP Avrupa’nın en büyük siyasi gençlik teşkilatı olup bünyesinde 40’a yakın ülkeden 57 siyasi partinin 1.6 milyon genç üyesini temsil etmekte.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.