İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkler istedi ‘Ermeni anıtı’ iptal edildi

Ünsal Turan / Kopenhag (DHA) 
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın Kulturtorv meydanında dikilmesi planlanan sözde ‘Ermeni soykırımı’ anıtının iptal edildi. Ülkücülerden oluşan İskandinavya Türk Federasyonu’nun anıtın dikileceği 24 Mayıs günü protesto yürüyüşü için izin talebinde bulunduğunu öğrenen Ermeni Diasporası ve Kopenhag belediyesi, anıtın dikilmesi töreninin şimdilik iptal edildiğini bildirdi.

Türk Federasyonu’ndan Harun Ökten, 24 Mayıs günü, Federasyon öncülüğünde, Atatürkçü Düşünce Derneği, Danimarka Genç Türkler Derneği, Azerbaycan ve Kerkük Türkleri’nin de katılacağı bir protesto yürüyüşü için izin beklerken, Diasporanın geri adım atmasına sevindiklerini belirterek: “Mayısta Kopenhag’ın en önemli meydanlarından Kulturtorv’da 10 gün süre ile sergilenmesi planlanan ‘Ermeni soykırımı’ anıtı için geri adım atıldığını öğrendik. Bize verilen bilgiye göre Belediye Türklerin aldığı protesto maillerini göz önüne alarak, güvenliğin sağlanamayacağını bildirmiş. Sigorta şirketleri de gösteri yapılacağı için anıtı sigorta yapmak istemeyince tören iptal edilmiş. Tabi biz her türlü oyuna karşı hazırlıklı olacağız. Ancak demek ki hem bizim yaptığımız girişimler hem de Büyükelçimiz Mehmet Dönmez’in yaptığı girişimler işe yaramış. Ermeni Diasporasına geri adım attırabildiğimiz için mutluyuz. İşte Türk’ün gücü” dedi.
Öte yandan Cumartesi günü TCG Göksu Fırkateyni, Kopenhag’a bir ziyarette bulunacak. Büyükelçi Mehmet Dönmez, fırkateyni ziyaret edecek. Fırkateynin Kopenhag ziyaretinin ‘Ermeni soykırımı’ anıtının dikileceği günlere denk gelmesinin ülkede yaşayan Türklere ikinci bir moral olacağı bildirildi. Türk Federasyonu yöneticilerinden Bahadır Güler, bayrakları ile fırkateyni ziyaret etmek istediklerini belirterek: “Fırkateynimizin Türkiye’deki seçimler için oy kullandığımız ve sözde Ermeni soy kırımı anıtının dikilmesi planlanan tarihlerde Kopenhag’da olacağına sevindik. Anıtın iptali ile Fırkateynimizin ziyareti bize çifti moral oldu” dedi.

Yorumlar kapatıldı.