İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Kürt, Bir Ermeni, Bir Türk sanatçı

İşte Venedik maceramızdan aklımda kalanlar; Türkiyeli sanatçıların eserleri Venedik’in ve Bienal’in en merkezi alanlarında izleniyor. – Venedik’te bir Kürt, bir Ermeni, bir Türk sanatçı, gerçek Türkiye mozaiğini gözler önüne seriyor. Herkes Türkiye’yi temsil ediyor. Ahmet Güneştekin’in ifadesiyle, “Bu tablo Türkiye’yi tarif ediyor.” – Venedik şehri ise, Bienal’in ekonomisine getirdiği canlılığın tadını çıkarıyor. Sanatın sadece zihinsel değil ekonomik karşılığı da olduğunun adeta ispatı oluyor.

***
Geçen hafta Venedik’e akın ettik. Venedik çıkışlı çok haber yaptık. Ziyaretimizin sebebi, dünyanın en saygın sanat etkinliklerinden olan Venedik Bienali’ydi. Venedik’te bulunan köşe yazarlarının çok anlattığı etkinliklerden ben de payıma düşenleri not ettim.
İşte Venedik maceramızdan aklımda kalanlar;
– Kelimenin tam anlamıyla Venedik’e çıkarma yaptık. Türkiyeli sanat kurumları,                 sanatçılar, sanat danışmanları, iş dünyası, gazeteciler ve cemiyet hayatının gözde isimleri, hepimiz sanat için yollara düştük.
– Bienal zamanı Venedik’e olan talebin katlanmasına ve fiyatların sıçramasına rağmen, en pahalı ve seçkin mekanlarda çoğunluğu, Türkiye’den gelenler oluşturdu. Venedik’ten bakıldığında ülkemizin ekonomik ve kültürel düzeyi göz kamaştırdı.
– Ahmet Güneştekin Bienal’le eş zamanlı sergisini, Venedik’in merkezi olan San Marco meydanında, kanal manzaralı yüzlerce yıllık tarihi mekan ‘La Pieta’da sergilerken, Sarkis’i ağırlayan Türkiye Pavyonu Bienal’in iki ana bölümünden biri olan ‘Arsenale’de gerçekleşiyor. Üstelik bu mekan 20 yıllığına Türkiye’ye tahsis edilmiş durumda. Kutluğ Ataman’ın ana sergiye davet edilen ‘Sakıp Sabancı’nın Portresi’ ise 136 sanatçının katıldığı uluslararası seçkide yer alıyor. Kısacası, Türkiyeli sanatçıların eserleri Venedik’in ve Bienal’in en merkezi alanlarında izleniyor.
– Venedik’te bir Kürt, bir Ermeni, bir Türk sanatçı, gerçek Türkiye mozaiğini gözler önüne seriyor. Herkes Türkiye’yi temsil ediyor. Ahmet Güneştekin’in ifadesiyle, “Bu tablo Türkiye’yi tarif ediyor.”
– Venedik şehri ise, Bienal’in ekonomisine getirdiği canlılığın tadını çıkarıyor. Sanatın sadece zihinsel değil ekonomik karşılığı da olduğunun adeta ispatı oluyor.
‘Venedik Bienali’ 9 Mayıs – 22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Yolunuz Venedik’e düşerse, sanatçılarımızın     eserlerini görmeyi ihmal etmeyin.

http://www.milliyet.com.tr/bir-kurt-bir-ermeni-bir-turk/cadde/ydetay/2059206/default.htm

Yorumlar kapatıldı.