İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazeteci Doğan Özgüden’i linç etme kampanyasına hayır

Hümainst, insan ve azınlık hakları savunucusu Doğan Özgüden Türk inkarcılarının ve aşırı milliyetçilerinin yeni bir linç kampanyasıyla karşı karşıya bulunmaktadır. 1915 soykırımının 100. yılı anmaları sırasında bu çevreler (tıpkı 2008’de olduğu gibi) Doğan Özgüden’e karşı yeni bir iftira ve saldırı kampanyası başlattılar. İnkarcıların hizmetindeki bir internet sitesi, Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği Onursal Başkanı’nın imzasıyla bu kampanyanın başını çekiyor.

Ayrıntılar için bkz: http://www.info-turk.be/441.htm#gazeteci
Kamuoyu dürüst bir gazeteci olarak Dogan Özgüden’in 60 yılı aşkın sürdürdüğü çalışmalarını, adaletsizlik ve haksızlıklara karşı tutarlı mücadelelerini, Türkiye’deki iktidar sahiplerine karşı ödünsüz tavrını, 1915 soykırımı konusunda onurlu tutumunu çok iyi tanıdığı gibi, bunun kendisini Türk Devleti’nin, inkarcı ve  milliyetçi çevrelerin boy hedefi haline getirdiğinin de bilincindedir.
Bu çevrelere karşı 20 yılı aşkın süredir gösterilen hoşgörü Belçika topraklarında saldırganlığın gelişmesine ve Türk kökenli nüfusun bir kesiminin iyiden iyiye içine kapanmasına yolaçmıştır.
Eğer bugün bu çevreler yukarıda sözünü ettiğimiz tehditlere başvurabiliyorsa, bu aynızamanda belli Belçika siyasal partilerinin Türk Devleti’nin güdümlendirdiği inkarcı ideolojinin yayılmasına da olanak sağlayan vurdumduymaz tutumunun eseridir.
Hiçbir iftira Doğan Özgüden’in kişiliğini yıpratamayacaktır.
Bu inkarcı ve aşırı milliyetçi çevrelerin sözlü ve fiziksel saldırganlığını iyi tanıyan kuruluşlar olarak kendilerine Doğan’ın yalnız olmadığını hatırlatıyoruz. Bu çağrının imzacıları olarak Özgüden’e tam destek ve dayanışmamızı bildiriyor, Belçika makamlarını da bu tehditler karşısında daha duyarlı ve tedbirli olmaya çağırıyoruz.
Brüksel, 13 Mayıs 2015
Belçika Demokrat Ermeniler Dernegi
Belçika Asuri Enstitüsü
Brüksel Kürt Enstitüsü
Halkevi
Günes Atölyeleri
Info-Türk Vakfi
Iletişim:
collectif1971@scarlet.be
Tel: 32-489-739 701

Yorumlar kapatıldı.