İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu, günde 5 defa Angela Merkel’i arayarak Ermeni Soykırımı’nı tanımamasını rica ediyordu

Almanya’lı Türk aydını, Bundestag’ın Sol Parti (Die Linke) Grub temsilcisi Hasan Burgucuoğlu, 13 Mayıs’ta yapılan basın toplantısında “Ermeni Soykırım’nın tanınması, insan olmanın kriteridir ve Türkiye, Ermeni Soykırımı’nı tanımalıdır ” diye bir açıklamada bulundu… Burgucuoğlu, “Son zamanlarda Davutoğlu günde beş defa Angela Merkel’i arayarak Ermeni Soykırımı’nı tanımamasını rica ediyor. Türkiye hükümeti için bu çok önemlidir, fakat sonunda her şeyi kendi adıyla tarif etmek gerek. Yaşanan Soykırımdır” ifadelerini kullandı.

***
Almanya’lı Türk aydını, Bundestag’ın Sol Parti (Die Linke) Grub temsilcisi Hasan Burgucuoğlu, 13 Mayıs’ta yapılan basın toplantısında “Ermeni Soykırım’nın tanınması, insan olmanın kriteridir ve Türkiye, Ermeni Soykırımı’nı tanımalıdır ” diye bir açıklamada bulundu.
“Dedelerimin de Soykırıma katıldıkları için benim de bu cinayette suçum var. Soykırım şimdi de devam ediyor. Batı Ermenistan’ın topraklarında yaşayan insanlar hiçbir şey olmamış gibi yaşıyorlar” diyen Burgucuoğlu, Osmanlı İmparatorluğu’nun en gelişmiş bölgenin Batı Ermenistan’ın olduğunu ve bugünkü Türkiye’nin daha 1915’teki Batı Ermenistan’ın gelişme seviyesine gelemediğini ileri sürdü.
Milletvekili, kendi Partinin sunduğu tasarıda “Soykırım” teriminin yer aldığına rağmen Bundestag’da tartışılan yasa tasarısında “Soykırım” kelimesinin kullanılmadığını ve çok belirsiz olduğunu öne sürerek, herkesin kendi ifadeleriyle soykırımın gerçekten işlendiğini söylediğine fakat “Soykırım” kelimesinden kaçındığına dikkat çekti. Soykırım suçu tüm ayrıntılarıyla tarif ediliyor, fakat soykırım olarak adlandırılmıyor.
Burgucuoğlu, “Son zamanlarda Davutoğlu günde beş defa Angela Merkel’i arayarak Ermeni Soykırımı’nı tanımamasını rica ediyor. Türkiye hükümeti için bu çok önemlidir , fakat sonunda her şeyi kendi adıyla tarif etmek gerek. Yaşanan Soykırımdır” ifadelerini kullandı.
Milletvekili, ortak bir belgenin hazırlanması gerektiğini bildirerek, Alman muhalefetinin, yasa tasarısının bir kaç yıl Bundestag’da kalmasını istediklerinin altını da çizerek, “Hükümet istemeyince hiçbir şey olmaz” diye ekledi.
Hatırlanacağı üzere Alman Parlamentosu’nda Ermeni Soykırımı hakkında üç yasa tasarısı tartışılmaktadır. Bunlardan biri Sol Parti, diğeri Yeşiller Partisi ve üçüncüsü ise iktidardaki koalisyon tarafından hazırlanmıştır. Yasaların oylama tarihleri belirlenmemiştir.

Yorumlar kapatıldı.