İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Samatya’da Ermeni Asıllı Kadının Öldürülmesi Davası

Ermeni asıllı Türk vatandaşı Maritsa Küçük’ün öldürülmesiyle ilgili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan ile Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin katıldı… Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, “Adli Tıp Kurumu’nda faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için DNA arşivinin bulunmamasını, büyük bir eksiklik olarak düşünüyoruz. Sanıktan başka bir erkek şahsa ait olduğu ve bir bayanın da profillerini içerdiği rapor kapsamında yeniden araştırma yapılmasını istiyoruz” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Murat Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Heyet, Küçük’ün evindeki bez parçasında ortaya çıkan erkek DNA örneğinin incelenmesi için emniyet ve jandarma kriminal laboratuvarına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

***
Ermeni asıllı Türk vatandaşı Maritsa Küçük’ün öldürülmesiyle ilgili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan ile Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin katıldı.
Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, maktulün beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olup olmadığının tespitine ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye gönderilen yazının ulaştığını açıkladı.
Yazıda “Maritsa Küçük’ün yaşı, ağırlığı ve boyu göz önüne alınarak beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda” olduğu kaydedildi.
Başkan Ceylan, maktul Küçük’ün evinde yapılan araştırmada bulunan bez parçasında ortaya çıkan sanık Murat Nazaryan dışındaki bir erkeğin DNA profilinin tespit edilmesi için emniyet ve jandarma kriminal laboratuvarına gönderilen yazıya cevap verildiğini belirterek, yazılarda DNA örneğinin gönderilmesi halinde incelenebileceğinin belirtildiğini aktardı.
Ceylan, aynı konuda Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye gönderilen yazıda ise DNA profillerinin arşivi bulunmadığından inceleme yapılamayacağının bildirildiğini söyledi.
Bunun üzerine söz alan Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, “Adli Tıp Kurumu’nda faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için DNA arşivinin bulunmamasını, büyük bir eksiklik olarak düşünüyoruz. Sanıktan başka bir erkek şahsa ait olduğu ve bir bayanın da profillerini içerdiği rapor kapsamında yeniden araştırma yapılmasını istiyoruz” dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Murat Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Heyet, Küçük’ün evindeki bez parçasında ortaya çıkan erkek DNA örneğinin incelenmesi için emniyet ve jandarma kriminal laboratuvarına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Nazaryan’ın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından da 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Şişli ve Fatih’te 2012 yılının kasım ve aralık aylarında, yalnız yaşayan 4 yaşlı kadın, çeşitli zamanlarda saldırıya uğramış, Maritsa Küçük (85) yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Ermeni asıllı Murat Nazaryan tutuklanmıştı.

Yorumlar kapatıldı.