İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da 17 Dersimli Ermeni vaftiz oldu

17 Dersimli  Ermeni  İstanbul Yeşilköy Ermeni kilisesinde vaftiz oldular. Vaftız töreni  İstanbul Ermeni Patrik vekili başpiskopos Aram Ateşyan yönetti. Dersim Ermeniler’in derneğinin kurucusu ve eski başkanı Mihran Pırkiç Ermenistan  kaynaklı “Armenpress” haber ajansına konuşurken vaftiz  töreninin yanı sıra iki çiftin düğün töreninin de yapıldığını bildirdi. “Diğer konularda olduğu gibi bu konuda da ileri gitmeye devam edeceğiz ve hızlı bir şekilde Dersim Ermenilerini kendi milleti ile tanıştıracağız” diyen Pırkıç, Dersim Ermenileri’nin Patriklik tarafından düzenlenen 6 aylık derslerine katıldıklarını ifade etti. (Hoş Geldiniz. HYETERT)

Vaftiz törenine katılanlardan Lea Yonca Gültekin vaftiz olduktan sonra hisslerini “Armenpress”e anlattı:
“Annem ve babam yıllar önce kilisede düğün yaptılar. Fakat düğün sırasında bizi vaftiz etmediler. Çevredeki kişilerin tepkilerinden korkuyorlardı. Daha sonra ben, kızkardeşler ve yeğenlerimle “kimliklerimze neden dönmeyelim” bir tartışma yaptık.  Kararımızı aldıktan sonra Aram Ateşyan ile görüştük.” Lea,  6 ay boyunca düzenli bir şekilde patrikliğin düzenlediği derslere katıldıklarını da bildirdi.
Tarihi Ermenistan’da şimdiye kadar Ermeniler’in yaşadığı az sayıda kalan yerlerinden biri Dersimdir. Son yıllarda  Dersim’de Ermeniler arasında öz köklerine dönmeye yönelik bir süreç başladı. Dersim Ermenileri 2015 yılı mart ayından beri Ermenice derslerine katılıyorlar. Derslerin ikinci kursu Mayıs başında start aldı. Dersim Ermenileri böyle projelerin devam edeceğini öne sürdürdüler.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.