İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şişli Spor Kulübü, çocuk ve spor odaklı projelerini Նորածագում Sevgi Yemeği’nde açıklıyor

1946 yılından bu yana özellikle basketbol, voleybol başta olmak üzere birçok branşla çocuklarımıza spor yapma ve sosyalleşme imkânı sunan Şişli Spor Kulübü Նորածագում adını verdiği “Sevgi Yemeği” ile çocuklarımızın sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamak hedefiyle gerçekleştireceği projeleri ve kulübünün hedeflerini toplumumuzla paylaşmayı amaçlıyor.

“Bir bambu ağacının yetişme hikâyesi gerçekten de çok enteresandır. Önce bambu tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanır gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez. Takip eden üçüncü ve dördüncü yıllarda da her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat bambu tohumu inatçıdır. Üçüncü ve dördüncü yıllarda da filiz vermez. Büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam edilir. Nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu filiz verip, yeşermeye başlar. Altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır. Bambu ağacı 27 metre boyuna altı haftada mı, yoksa beş yılda mı ulaşmıştır? Bu sorunun cevabı nettir ve tabii ki beş yıldır. Biz de bir bambu ağacının yetişmesinden hareketle büyük bir sabırla ve ısrarla; çocuklarımıza, kardeşlik, centilmenlik, paylaşma, dayanışma ruhunu aşılayarak, iyi taraftar ve sporsever bir nesli hep birlikte yetiştirmeliyiz” diyen Başkan Alen Tekbıçak, 30 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Sevgi Yemeği’nde, kulüp olarak çıktıkları bu yolda, kazanma ve kaybetme durumunda duygularını kontrol edebilen, iyi taraftar, sporsever bir nesli hep birlikte yetiştirmenin önemini vurgulayacaklarını belirtti. 
Sevgi Yemeği için kurulan komite başkanı Najda Şadyan da “Toplumumuzun kendi alanında önemli çalışmalar yapan bireylerini bir araya getirdik çünkü Şişli Spor Kulübü’nün bu oluşumuna ve vizyonuna gönülden inandık. Topluma olan sorumluluğu, kurulduğu günden bu yana spor odaklı projeler ile yerine getiren Şişli Spor Kulübü, gelecekte gerçekleştireceği projelerde yetiştirici kulüp kimliğini ön planda tutarak, çocukların ailelerinin birer ferdi olmayı, çocuklara spora elverişli ortamlar yaratarak, onları gelecek için cesaretlendirmenin yanı sıra uluslararası organizasyon tecrübesi kazandırmayı ve kariyer yönlendirmesi de yaparak mutlu bireyler yetiştirmeyi hedefliyor, biz de bu oluşuma katkı vermek için çalışıyoruz” dedi.
TERTİP HEYETİ: Najda Şadyan, Dikran Dülgeryan, Jilber Cincioğlu, Nurhan Çetinkaya, Melodi Özer, Jıbit Darçın, Herman Antil, Alen Tekbıçak, Diana Altun, Sevan Kılıçyan, Şahnur Kazancı, Norayr işler, Nayad Dursun, Yervant Semerciyan, Rudi Berberoğlu
Saygılarımızla,

TARİH : 30 Mayıs 2015 Cumartesi          YER    : KAZAZ AMİRA SALONU

Yorumlar kapatıldı.