İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anılarını tazelediler

Elmas Tokay
Geçmişte vaftiz edildikleri, günah çıkardıkları ve dünya evine girdikleri, Kıbrıs’taki tek Ermeni manastırı olan Sourp Magar’ı ziyaret eden yaklaşık 80 Ermeni, mum yakıp, adak adadı, dua etti. Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçen yaklaşık 80 Ermeni, bir zamanlar vaftiz edilip, günah çıkardıkları, dünya evine girdikleri Alevkayası’ndaki Sourp Magar Manastırı’nda mum yakıp, adak adadılar, dualar ettiler.

Ermeniler dün, Metehan Sınır Kapısı’ndan Barış Gücü eşliğinde iki otobüs ve birçok arabayla Kuzey’e geçerek, adadaki tek Ermeni manastırı olan Alevkayası’ndaki Sourp Magar’ı ziyaret etti.
Güney Kıbrıs başta olmak üzere İran, İngiltere ve Lübnan’dan bu özel gün için Kıbrıs’a gelen Ermeniler, kendileri için büyük önem taşıyan bu kutsal yerde mum yakıp, adak adayıp, barış için dua ettiler.
Mahdessian: Bizim için duygusal ve tarihi bir yer
 KIBRIS’a konuşan Kıbrıs Rum Temsilciler Meclisi’nde yer alan Ermeni Toplumu Temsilcisi Vartkes Mahdessian, Sourp Magar Manastırı’nın, Ermeni toplumu için çok duygusal ve tarihi bir yer olduğunu söyledi.
“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum” diyen Mahdessian, Kıbrıslı Türklerle hiçbir zaman problem yaşamadıklarını ve her zaman barış içinde, dostluk ve kardeşlik duyguları içinde birlikte yaşam sürdüklerini kaydetti.
Mahdessian “Biz küçükken arkadaşlarla bu manastıra gelip, burada kalırdık. Bizim gibi yüzlerce kişi buraya gelirdi. Şu anda burada gördüğünüz insanların birçoğu ya burada evlendi ya da vaftiz oldu, bugün ise burada anılarını tazeliyorlar dedi.<br />
Kıbrıs’taki tek Ermeni manastırı
Sourp Magar Manastırı, Ada’daki tek Ermeni Manastırı. Bu nedenle Ermeni toplumu için, özellikle de adada yaşayan Ermeniler açısından oldukça büyük bir öneme sahip.
Milattan sonra 1000 yılında kurulan, Ermeni hacıların Kudüs’e giderken geçiş noktası ve ikinci önemli hac noktası olan Sourp Magar Manastırı, Kıbrıs’ta yaşayan yaklaşık 3 bin Ermeni’nin en kutsal yeri olarak kabul ediliyor.

Yorumlar kapatıldı.