İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ayrı Dilden Aynı Telden” Konser

Gayri Müslim bestekârların eserlerinden oluşan ‘Ayrı Dilden Aynı Telden’ adlı konser az sayıdaki müzikseverleriyle buluşturuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi olan ve Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun ‘Ayrı Dilden Aynı Telden’ adıyla Gayri Müslim bestekârların eserlerinden oluşan repertuar Sabancı Kültür Merkezi’nde az sayıda katılım gösteren müzik severlerle buluşturuldu. Ermeni, Rum ve Yahudi asıllı bestekârların Türk müziğine bestelediği sazlı ve sözlü eserler verilen konser ile seslendirildi.

Şefliğini Hakan Özlev’in yaptığı konserde, tambur sanatçılığını Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, solistliği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’ndan Tuğba Akyol ve kemençe sanatçılığını Araştırma Uygulama Topluluğu Müdürü Arzu Kopuz Çelik yaptı. Konsere protokolden ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ile Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara katıldı.

HAYAL KIRIKLIĞI
Merkez Huzurevi’nin de davet edildiği ‘Ayrı Dilden Aynı Telden’ isimli konsere huzurevi sakinleri, Anneler Günü programı nedeniyle katılım gösteremedi ve huzurevinin katılımı iptal oldu. Saat 20:00’da başlaması gereken konser salonun boş kalması nedeniyle 45 dakika gecikmeli olarak başladı. Salondaki az sayıdaki müziksever verilen konseri ilgiyle izledi. Böylesine bir sanat etkinliğinin ilgi görmemesi ise salondakileri hayal kırıklığına uğrattı.

Yorumlar kapatıldı.