İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımın tanınmasının «şart»değil «zaman»sorunu olduğu umudundayım

Çalışma ziyareti çerçevesinde ABD’de bulunan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, Kilikya Katoikosu Aram I ile beraber 7 Mayıs akşamı Washington Ulusal Katedralinde, Ermeni Soykırımı kurbanlarının anılmasına yönelik dinler arası duaya katıldı… Sarkisyan’ın konuşmasının bir bölümünde şunları kaydetti:«İçinde bulunduğumuz günlerde ABD’de Ermeni Soykırımının net bir şekilde takdir edilmesine yönelik denemelerde bulunulmaktadır. Sadece 44 eyaletin insanlığa karşı işlenmiş bu suçu tanıyıp kınamış olmaları, sözlerimizin açık bir delilidir. ABD tarafından Soykırımın tanınmasının «şart» değil «zaman» sorunu olduğu umudunu taşıyorum».

***
Çalışma ziyareti çerçeveside ABD’e bulunan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, Kilikya Katoikosu Aram I’le berabr 7 Mayıs akşamı Washington Ulusal Katedralinde, Ermeni Soykırımı kurbanlarının anılmasına yönelik dinlerarası duaya katıldı. Etkinliğe ABD Başkan yard. Joe Biden, ABD BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, ayine riyaset eden piskopos, Episkopal Kilise ruhani önderi Katherine J. Schori, Dünya Kiliseler Konseyi Gn. Sekreteri Dr.Olav Fykse Tveit,  birçok ruhani, ABD Ermeni toplumunun yüzlerce üyesi, Amerikalı diplomatlar, toplum ve siyaset adamları katıldılar.

Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın konuşmasının bir bölümünde şunları kaydetti:

«İçinde bulunduğumuz günlerde ABD’de Ermeni Soykırımının net bir şekilde takdir edilmesine yönelik denemelerde bulunulmaktadır. Sadece 44 eyaletin insanlığa karşı işlenmiş bu suçu tanıyıp kınamış olmaları, sözlerimizin açık bir delilidir. ABD tarafından Soykırımın tanınmasının «şart» değil «zaman» sorunu olduğu umudunu taşıyorum».

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.