İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Eski Ermeni kale kenti Şuşi bugün kurtarıldı

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Zafer ve Barış Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı… «Sevgli yurttaşlar! Zafer ve Barış Bayramı vesilesiyle sizi yürekten kutluyorum. Bugün özel bir yıkdönümü günüdür. Büyük Anayurt Savaşında kazanılan tarihi zaferin 70. Yılı sona ermektedir. Çokuluslu Sovyet Ordusu parçalayıcı darbesi, Mayıs 1945’te savaşın sonucunu belirledi. Ermeni evlatlarının hem ön hatta hem partizan birliklerinde hem yeraltı hem direniş hareketlerinde  Nazi güçlerinin nihai imhası işinde katkıları oldu. Biz, insanlık dışı ideoloji, şiddet ve barbarlığa karşı adalet, özgürlük ve insancıllık siperinde yer aldık.  Farklı cephelerde kahramanca dövüşerek, gece gündüz cephe ardında çalışarak, biz aynı zamanda vatanımız Ermenistan’ da savunduk… Hayırlı bir tecelliyle 1992 yılı Mayısının aynı günü eski Ermeni kale kenti Şuşi kurtarıldı.

***
Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Zafer ve Barış Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
Mesajda şunlar ifade edilmekte:
«Sevgli yurttaşlar!
Zafer ve Barış Bayramı vesilesiyle sizi yürekten kutluyorum.
Bugün özel bir yıkdönümü günüdür. Büyük Anayurt Savaşında kazanılan tarihi zaferin 70. Yılı sona ermektedir. Çokuluslu Sovyet Ordusu parçalayıcı darbesi, Mayıs 1945’te savaşın sonucunu belirledi. Ermeni evlatlarının hem ön hatta hem partizan birliklerinde hem yeraltı hem direniş hareketlerinde  Nazi güçlerinin nihai imhası işinde katkıları oldu. Biz, insanlık dışı ideoloji, şiddet ve barbarlığa karşı adalet, özgürlük ve insancıllık siperinde yer aldık.  Farklı cephelerde kahramanca dövüşerek, gece gündüz cephe ardında çalışarak, biz aynı zamanda vatanımız Ermenistan’ da savunduk.
Bu zafer Soykırımdan kurtulmuş halkımız için huzurlu çalışma, yeniden inşa, Ermeni halkının çok yönlü yeniden doğuşunun gerçek ve geniş fırsatlarını açtı.
Hayırlı bir tecelliyle 1992 yılı Mayısının aynı günü eski Ermeni kale kenti Şuşi kurtarıldı. Babaları ve dedelerinin örneğinde terbiye görmüş bugünün kahramanları, Ermeni düşmanlığı, şiddet ve barbarlığın karşısında adalet, özgürlük ve insancıllık siperinde yer alarak, atalarının başarısını tekrarladılar.

Yorumlar kapatıldı.