İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’dan Zafer Günü’nde gövde gösterisi

Sovyetlerin Nazileri yenip 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı’na son vermesinin 70. yıl dönümünün coşkusunu yaşayan Rusya, Kızıl Meydan’daki resmi geçitte gövde gösterisi yaptı. Rusya bugün Sovyetlerin Nazileri yenip 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı’na son vermesinin 70. yıl dönümünün coşkusunu yaşıyor. Kızıl Meydan’da yapılan ve dünya liderlerinin de hazır bulunduğu geçitte tanklar ve savaş uçakları da sergilendi.

Sputnik’te yer alan habere göre, görkemli törendeki konvoyda İkinci Dünya Savaşı dönemi silahlarıyla modern teçhizat örnekleri olan 194 araç yer aldı. Kızıl Meydan’a ilk olarak İkinci Dünya Savaşı döneminden T-34 tankları çıktı.

Geleceğin Rus tankları Armatalar da ilk kez burada görücüye çıktı.
Galeri

Kızıl Meydan’da Zafer Günü kutlanıyor
SIK SIK ÇİN LİDERİYLE KONUŞTU
Resmi geçidin hava kısmında ise dünyanın en büyük uçağı olan ve Vladimir Gladilin’in adını taşıyan An-124-100 Moskova semalarında uçtu. Gösteri uçakları da Rusya bayrağının renklerini simgeleyen dumanlarla geçti.
Tören sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askeri geçit törenini hazırlayan komutanları tebrik etti. Putin’in tören boyunca sık sık Çin lideri Şi Çinping’le konuştuğu görüldü.

Rusya’da Zafer Günü kutlanıyor

Yorumlar kapatıldı.