İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni sürgününün perde arkası

100. Yılında Ermeni Sürgünü’nün Perde Arkası ve Almanların İslam Alemi’ni Ayaklandırma Planı, Kerem Çalışkan’ın kaleminden okuyucuya aktarılıyor. Kerem Çalışkan’ın “Alman Cihadı ve Ermeni Sürgünü” adlı kitabı Remzi Kitabevi’nden çıktı. Kitap 100 yıl önce I. Dünya Savaşı’nda Almanların Osmanlı toprakları üzerinden yürüttüğü ‘Drang Nach Osten’ (Doğu’ya Hücum) politikasının ‘kan ve ateş’ dolu macerasına ışık tutuyor.

Alman Kayzeri II. Wilhelm İngiltere’ye karşı ‘Vahşi İslam İhtilalleri’ başlatmak için nasıl emir verdi? Kayzerin casusu ‘Abu Cihad’ (Max von Oppenheim) Osmanlı askerini ve Teşkilat-ı Mahsusa’yı savaşmak için hangi cephelere gönderdi? Alman istihbaratı, Berlin’den Bağdat’a uzanan ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nde’ Ermeniler için neden ‘İç düşman’ dedi? Ermeni Tehciri’ni, Osmanlı Genelkurmayı’nı yöneten hangi Alman subaylar Talat ve Enver Paşa’ya brifing vererek istedi? 11 Eylül 2001’de El Kaide ABD’de İkiz Kuleleri vurunca kimler Alman Cihadı ve Oppenheim’ı suçladı? Tüm bu sorulara yanıt arayan kitap, 100 yıl sonra ilk kez belgeler ışığında Ermeni tehciri ve Almanya ilişkisini gözler önüne seriyor.

Kerem Çalışkan’ın “Alman Cihadı ve Ermeni Sürgünü – 100. Yılında Ermeni Sürgünü’nün Perde Arkası” ciddi bir araştırmanın ürünü. Çalışkan’ın kitabı raflardaki yerini koruyor.

Yorumlar kapatıldı.