İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selçuk – Patrik ile Aziz Yuhanna Ayini Selçuk’ta Yapıldı

Ortodokslar için kutsal sayılan Efes antik kenti içindeki Meryemana Kilisesi’nde yapılan ayini Patrik Bartholomeos yönetti. Ortodokslar için kutsal sayılan Efes antik kenti içindeki Meryemana Kilisesi’nde yapılan ayini Patrik Bartholomeos yönetti. Bugün akşam saatlerinde İzmir’in Selçuk İlçesi’ne gelen bir grup Yunan ve Rus Ortodoks alınan özel izinle Efes antik kenti içindeki Meryemana Kilisesi’nde ayin yaptı. İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi Patriği Bartholomeos’un yönettiği Aziz Yuhanna Yortusu ayinine Türkiye’deki kiliselerin papazları ile Yunanistan ve Rusya’dan ayin için gelen yaklaşık 200 Ortodoks katıldı. Yarın sabah Selçuk’taki St. John Kilisesi’nde yapılacak ayin öncesi Meryemana Kilisesi’nde ayin yapan Patrik Bartholomeos, ayin sonrası kendilerine özel izin verilmesini dini özgürlüklerin simgesi olarak değerlendirdi. 


Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın daveti üzerine geldiklerini söyleyen Patrik Bartholomeos, şunları söyledi: “Hıristiyanlık için kutsal olan bu günleri sayın belediye başkanının kıymetli daveti üzerine kutlamaya geldik. Bizim için önemli olan bu kilisede duamızı yaptık. Bu kilisede 481 yılında üçüncü ekümenik konsey toplandı. Hıristiyanlık açısından çok önemliydi. 200 Peder katıldı. 

Dünyanın her yerinden gelen bu pederler Hıristiyanlığın kaidelerini kaleme aldılar, kararlaştırdılar. Bizde onların izinde asırlardır devam ediyoruz. Bu Anadolu toprakları bütün dinler için kutsaldır. Medeniyetlerin kavşağıdır. Burada yaşamamızdan dolayı mutluyuz. Allah’a şükrediyoruz. ve bu akşamki gibi dini etkinlikleri bize yapma olanağı sağlayan yerel makamlara, İzmir valisine, Turizm ve Kültür bakanımıza samimi olarak teşekkür ediyoruz. Onların izni olmasa bu dini etkinliğimizi yapamayacaktık. Bu izinler dini özgürlüğün simgesidir. Bir göstergesidir. Onun için şükranlarımızı ifade ediyoruz.” Ayin sonrası Patrik’in ulaşımı için bir jandarma minibüsü bekletildi. Efes antik kenti içine araç girişine izin verilmediği için Bartholomeos ile beraberindeki bazı papazlar jandarma minibüsüne bindirilirken ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

Yorumlar kapatıldı.