İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mardin Surp Kevork Kilisesi için Kitap Kermesi ve Söyleşi

Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı’nın rölöve ve restorasyon çalışmalarına katkı sağlamak için 2 Mayıs Cumartesi günü TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde kitap kermesi ve söyleşi düzenlenecek. Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı’nın rölöve ve restorasyon proje çalışmaları için oluşturulan fona katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kitap Kermesi, 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü, 11.00 – 18.00 saatleri arasında, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy binası giriş katında yapılacak.

Aynı gün, 14.00 – 16.00 saatleri arasında yapılacak söyleşide; Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, “Europa Nostra ve ‘the 7 Most Endangered’ Programı”; Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, “Mardin’in UNESCO Dünya Miras Alanı Başvuru Süreci”; Doç. Dr. Yüksel Demir, “MardINT – İTÜ Mardin Uygulama Araştırma Merkezi Deneyimi: 2005-2015” ve Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve restorasyon uzmanı Yüksek Mimar Amine Alkan Reis, “Mardin Surp Kevork Kilise ve Manastırı Çalışmaları” konularında paylaşımlarda bulunacaklar.
Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi
Surp Kevork Ermeni Kilisesi (St George’s Armenian Catholic Church and Monastery – Kırmızı Kilise), geçmişte ilaç deposu olarak kullanılırken 2012 yılında yıkıntı haline gelmesi üzerine Mardin Ermeni Katolik Vakfı’na devredildi.
Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Enstitüsü ortaklığında yürütülen ve Avrupa’da bulunan tehlike altındaki kültürel miras eserlerine dikkat çekmeyi amaçlayan, “The 7 Most Endengered” programı kapsamında 2013 yılında tehlike altında bulunan kültür mirası olarak seçildi. (BZ/HK)
* Ayrıntılı bilgi için tıklayın.


Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı için Kitap Kermesi ve Söyleşi
İlknur Sudaş

Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı’nın rölöve ve restorasyon çalışmaları için oluşturulan fona katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kitap kermesi ve söyleşi 2 Mayıs Cumartesi günü TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde.
Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı için Kitap Kermesi ve Söyleşi
Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi, Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Enstitüsü ortaklığında yürütülen ve Avrupa’da bulunan tehlike altındaki kültürel miras eserlerine dikkat çekmeyi amaçlayan, “The 7 Most Endengered” programı kapsamında 2013 yılında tehlike altında bulunan kültür mirası olarak seçildi.
Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı’nın (St George’s Armenian Catholic Church and Monastery – Kırmızı Kilise), rölöve ve restorasyon proje çalışmaları için oluşturulan fona katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kitap Kermesi, 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü, 11:00 – 18:00 saatleri arasında, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy binası giriş katında yapılacak.
Aynı gün, 14:00 – 16:00 saatleri arasında yapılacak söyleşide;
Prof.Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Europa Nostra ve ‘the 7 Most Endangered’ Programı
Prof.Dr. Zeynep Ahunbay, Mardin’in UNESCO Dünya Miras Alanı Başvuru Süreci
Doç.Dr. Yüksel Demir, MardINT – İTÜ Mardin Uygulama Araştırma Merkezi Deneyimi: 2005-2015
Prof.Dr. Zeynep Ahunbay ve Rest.Uz.Y.Mimar Amine Alkan Reis, Mardin Surp Kevork Kilise ve Manastırı Çalışmaları konularında paylaşımlarda bulunacaklardır.
Kitap Kermesine kitaplarıyla katkı vermek isteyenlerin kitaplarını Mimarlar Odası Karaköy Binası, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binası ve Dernek Ofisi’nde bulunan “Kitap Kermesi” kutularına bırakmalarıgerekiyor. Kitaplarını kargo ile göndermek isteyenler için, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin aşağıda belirtilmiş olan adresi geçerli:
Bizim Avrupa – Europa Nostra Derneği Ofisi, Lamartin Caddesi, Mert İşhanı, No: 36/5 Taksim, Beyoğlu 34433 İstanbul
Tel: 0 212 254 1355; 0 532 331 3335
Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi, Kemankeş Caddesi, No:31 Karaköy/Beyoğlu 34425 İstanbul
Tel: 0 212 251 4900, 0532 611 1527
Prof. Dr.Nuran Zeren Gülersoy, İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Taşkışla 207, Taşkışla Caddesi, Taksim İstanbul
Tel: 0 532 353 5071
Kitaplarınız özellikle; Mardin, mimarlık, şehircilik, mimarlık ve şehircilik tarihi, sanat tarihi, Anadolu medeniyetleri, tarihi eserler, kültür ve doğa mirası ve gezi konulu olabileceği gibi, sevdiğiniz, konularla ilgili bulduğunuz ve paylaşmak istediğiniz özel kitaplarla da kermese katkı sağlayabilirsiniz.

http://www.arkitera.com/etkinlik/2818/mardin-surp-kevork-ermeni-katolik-kilisesi-ve-manastiri-nin-

Yorumlar kapatıldı.