İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink davası ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin davanın 5’inci duruşması görüldü. Duruşma 3 Eylül’e ertelendi. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin yürütülen davanın 5’inci duruşması İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar katılmazken, Dink ailesi avukatları duruşmada hazır bulundu.

 

Davayı izlemek üzere, Hrant’ın arkadaşları ve HDP İstanbul 2’inci Bölge adayı Filiz Kerestecioğlu da duruşmaya katıldı. Duruşmada savunma yapan Dink’in avukatlarından Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kararın Yargıtay’dan bozulduktan sonra yeniden yargılanmaya başlamasından dolayı yeni delillerin toplanması ve soruşturmanın derinleştirilmesinin mümkün olduğunu dile getirerek, “Biz olayda silahlı bir örgütün olduğunu iddia ediyoruz ve buna göre delillerin toplanarak Cumhuriyet Savcılığı’ndaki soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi. Avukat beyanlarının ardından mahkeme heyeti, “mahkemenin önceki kararlarından dönerek bir karar verilmesine yer olmadığına” karar vererek duruşmayı 3 Eylül 2015 tarihine erteledi.
‘ADALET NÖBETİ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Öte yandan duruşma öncesi Dink’in arkadaşları adalet talebiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ermenice, Türkçe ve Kürtçe, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” yazılı pankartının açıldığı açıklamada, sık sık, “Katil devlet hesap verecek”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganları atıldı. Açıklamayı, Dink’in arkadaşları adına Figen Şakacı yaptı. “Bizler, Hrant Dink gibi bu topraklarda büyüyen ve burada gömülmek isteyen vatandaşlar olarak niyetimiz, kan davası gütmek, yeni yaralar açmak değil” diyen Şakacı, adalete ihtiyaç duyduklarını söyledi. Dink davasında katillerin gizlendiğini ifade eden Şakacı, “Bizler Hrant’ın Sevag’ın, 1915’te katledilen Ermenilerin arkadaşları olarak, adalet nöbetini tutmaya devam edeceğiz ve vicdanı olan herkesi bu nöbeti tutmaya davet edeceğiz” dedi. (İstanbul/DİHA)

Yorumlar kapatıldı.