İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı Konferansı Boğaziçi Üniversitesi’nde yapıldı

Michigan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Fatma Müge Göçek, yüzyıl önce soykırıma giden süreçteki algıyı anlattı. Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Ayhan Aktar da ‘ortak acı’ vurgusunun 1918’den beri süregeldiğini söyledi. Utrecht Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Uğur Ümit Üngör, ‘Türkiye’de azınlık olarak yaşamak istemezdim’ dedi. Tarih vakfı başkanı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Bülent Bilmez, devlet kademelerinde inkar politikasının her zaman olduğunu ancak tartışmaların giderek seviyesizleştiğini söyledi.

***
Bilgi Üniversitesi’nde yapılması engellenen Ermeni Soykırımı Konferansı Boğaziçi Üniversitesi’nde yapıldı. Konferansa dünyanın birçok yerinden akademisyen katıldı.
Bilgi Üniversitesi’nde yapılması planlanan ancak üniversitenin geri çevirmesi nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi’ne taşınan konferansa, Türkiye ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katıldı.
“100. Yılında ‘Ermeni Soykırımı: Kavramlar ve Karşılaştırmalı Perspektifler” başlıklı konferansta soykırım üzerine çalışmış akademisyenler tarihe ışık tuttu.
Michigan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Fatma Müge Göçek, yüzyıl önce soykırıma giden süreçteki algıyı anlattı.
Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Ayhan Aktar da ‘ortak acı’ vurgusunun 1918’den beri süregeldiğini söyledi.
Utrecht Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Uğur Ümit Üngör, ‘Türkiye’de azınlık olarak yaşamak istemezdim’ dedi.
Tarih vakfı başkanı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Bülent Bilmez, devlet kademelerinde inkar politikasının her zaman olduğunu ancak tartışmaların giderek seviyesizleştiğini söyledi.
Haber: Gülfem Karataş
Kamera: Olcay Kızılpınar

Yorumlar kapatıldı.